RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Deutsche Telekom: competitie internationala pentru studenti si viitori antreprenori in domeniul IT

Deutsche Telekom: competitie internationala pentru studenti si viitori antreprenori in domeniul IT

Competitia va avea loc in luna mai, in 10 orase, printre care si Bucuresti. Echipele se mai pot inscrie pana pe 11 aprilie 2014.

(02 apr 2014)

Grupul Deutsche Telekom organizeaza a doua editie a „Telekom Innovation Contest”, o competitie internationala pentru studenti si viitori antreprenori care doresc sa isi deschida o afacere in domeniul IT.

Cei interesati trebuie sa isi formeze echipe de cel putin doua persoane si sa isi inscrie ideile de start-up pe site-ul www.telekom-innovation-contest.com.

Data limita de inscriere este 11 aprilie 2014.

Exista mai multe categorii de concurs, respectiv:
  • "Cloud-Based Productivity" (servicii sau produse bazate pe tehnologia „cloud computing” -tehnologie ce permite rularea unui program sau a unei aplicatii pe mai multe calculatoare conectate la o retea, dar si stocarea si accesarea datelor direct de pe Internet).
  • "Future Media & Communication" (mijloace media sau de comunicare inovatoare, care ar putea fi folosite cu succes in viitor);
  • "Internet of Things" (tehnologie bazata pe identificarea unica a tuturor obiectelor, cu ajutorul unor micro-cip-uri care permit indexarea intr-o baza de date care poate fi accesata pe Internet);
  • "Cyber Security" (solutii de securitate pentru protejarea datelor disponibile pe Internet);
  • "Reality Data";
  • "Smart Energy" (dispozitive prin care se poate economisi energie).
Competitia se va desfasura in luna mai, in 10 orase simultan: Bucuresti, Bratislava, Budapesta, Podgorica, Praga, Tel Aviv, Varsovia, Zagreb si Berlin.

Juriul va alege cate o echipa din fiecare tara. Echipele vor fi invitate sa participe la etapa finala, care va avea loc la sfarsitul lunii iunie, in Cracovia.

Finalistii vor avea ocazia sa participe timp de 4 zile la un program de training pentru start-up-uri, apoi isi vor putea sustine ideile in fata unei comisii formate din directori Deutsche Telekom. In plus, pe 6 septembrie, vor putea participa la „Long Night of Startups”, un eveniment cu petse 6000 de invitati, organizat la Berlin.

Finalistii editiei trecute, in timpul programelor de training
Finalistii editiei trecute, in timpul programelor de training

Castigatorii competitiei vor beneficia de investitii de pana la 150.000 de euro pentru dezvoltarea afacerilor.

Competitia este organizata de Grupul Deutsche Telekom si sprijinita de hub:raum, programul de tip incubator al grupului. La nivel national, este coordonata de Romtelecom si COSMOTE.

La prima editie, s-au inscris peste 700 de echipe din 45 de tari. Echipa din Slovacia a fost desemnata castigatoare, cu o solutie de autentificare pentru dispozitivele mobile.Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

5847

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cosmote Romania | Finantari si sponsorizari | Competitii CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro