RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Denkstatt Romania, certificata de AccountAbility pentru verificarea raportarii de CSR

Denkstatt Romania, certificata de AccountAbility pentru verificarea raportarii de CSR

Experienta angajatilor in sustenabilitate, metodologia si infrastructura companiei sunt principalele criterii care i-au adus certificarea.

(19 aug 2014)

Denkstatt Romania a obtinut titlul de furnizor certificat de servicii de verificare a proceselor de raportare in domeniul dezvoltarii durabile de la AccountAbility, prestigioasa companie internationala de consultanta si auditare in sustenabilitate.

Este vorba despre certificarea „AA1000 Certified Assurance Provider”, care atesta capacitatea Denkstatt Romania de a verifica daca rapoartele de CSR realizate de companii sunt in conformitate cu standardul international AA1000AS.

Ce este si la ce foloseste standardul AA1000AS


Companiile care publica rapoarte de CSR conforme cu standarde internationale (precum GRI) au nevoie de o verificare a calitatii raportului din partea unei terte parti, daca vor sa obtina cele mai inalte niveluri de certificare.

La randul lor, furnizorii de servicii de verificare a rapoartelor de CSR au la dispozitie diverse standarde de verificare. Unul dintre acestea este AA1000AS („Assurance Standard”), primul astfel de standard aparut pe piata de audit.

Acesta a fost publicat de AccountAbility in 2003 si este folosit pentru a evalua masura in care compania auditata respecta principiile AccountAbility, respectiv:
  • asigurarea participarii stakeholderilor (”inclusivity”): modul in care companiile auditate implica stakeholderii in stabilirea si realizarea obiectivelor de sustenabilitate;
  • relevanta indicatorilor raportati (”materiality”): modul in care companiile auditate raporteaza despre cele mai importante probleme legate de sustenabilitate pe care activitatea sa sau cea a stakeholderilor sai le implica;
  • actiunile intrerpinse (”responsiveness”): modul in care compania auditata raspunde problemelor identificate ca fiind cele mai relevante pentru activitatea companiei si pentru stakeholderii sai.

Criteriile care i-au adus certificarea companiei Denkstatt Romania


Pentru emiterea certificarii, expertii AccountAbility s-au asigurat in primul rand ca Denkstatt Romania respecta principiile AccountAbility mentionate anterior.

Apoi, au mai contat criterii precum:
  • experienta si formarea angajatilor in zona de dezvoltare durabila;
  • metodologia aplicata pentru asigurarea unei gestiuni corecte a informatiilor colectate de la clienti;
  • respectarea cerintelor legale (de ex.: legislatia privind confidentialitatea informatiilor), in timpul procesului de verificare;
  • infrastructura si sistemele care asigura calitatea procesului de verificare (de ex.: exhipamentele cu ajutorul carora mai multi angajati lucreaza simultan la un proiect din locatii diferite).

Andrei Churican, Senior Consultant Denkstatt RomaniaAndrei Churican, Senior Consultant Denkstatt Romania, a declarat despre procesul de certificare ca:

Dupa o activitate de peste 7 ani in consultanta in domeniul dezvoltarii durabile in Romania, considerand cerintele partenerilor nostri si urmand trendul international in directia standardizarii metodelor de adresare a provocarilor dezvoltarii durabile, initierea si parcurgerea procesului de certificare impreuna cu AccountaAbility a fost un pas firesc.

Gasiti mai multe detalii despre procesul de certificare ca „AA1000 Certified Assurance Provider” pe site-ul AccountAbility.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1888

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Rapoarte CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro