RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Danone: bilant al programului de sustinere a micilor fermieri, la un an de zile

Danone: bilant al programului de sustinere a micilor fermieri, la un an de zile

Pana acum, fermierii din 3 comunitati dezavantajate din Romania au fost sprijiniti cu un numar de 170 de vaci de rasa si 16 statii de muls.

(31 oct 2013)

Danone Romania a anuntat recent rezultatele obtinute la un an de la lansarea unui program de dezvoltare economica si sociala, in premiera pentru Romania, “O sansa pentru familia ta”.   

Compania si-a propus in 2012 sa sustina dezvoltarea micilor fermieri din zone cu potential economic redus, pe o perioada de 3 ani. Astfel, pana in 2015, 800 de familii ar trebui sa beneficieze de animale, echipamente si instruire.

Conceptul programului a fost dezvoltat de Fundatia Heifer Romania si se numeste sugestiv “Dar din dar”. Astfel, unor familii de mici fermieri, care doresc sa se asocieze, pentru a-si creste productivitatea, li se doneaza o vaca gestanta din celebra rasa Holstein. Totodata, ei au acces la instalatii performante de muls, de racire si de stocare a laptelui si sunt instruiti despre cum sa le foloseasca. Singura obligatie pe care o au este sa doneze prima juninca nascuta unei alte familii, multiplicand astfel efectele programului.   

Doua dintre familiile beneficiare, alaturi de finantatori Pana acum, Danone a facut o investitie de 2 milioane de euro in program. Cu ajutorul acestei finantari, au fost donate 170 de vaci de rasa si au fost instalate 16 statii mobile de muls. De acestea au beneficiat mai multe familii sau asociatii de mici intreprinzatori din 3 comunitati defavorizate: Zimnicea (Judetul Teleorman), Belin (judetul Covasna) si Cocorastii Colt (judetul Prahova). In plus, fermierii au fost instruiti despre cum sa hraneasca, cum sa ingrijeasca si cum sa mulga vacile, astfel incat sa obtina lapte de calitate, la standarde europene.

Urmariti mai jos un documentar sugestiv despre impactul la nivel local al programului:

Programul Danone, un exemplu de succes in sustinerea cooperativelor agricole


Investitia companiei Danone este cu atat mai importanta cu cat sistemul cooperatist din agricultura romaneasca este cu mult mai putin dezvoltat decat cel din Uniunea Europeana. Conform unui articol publicat de Institutul de Economie Sociala, 99.20% din exploatatiile agricole din Romania sunt ferme de subzistenta individuale, la care se adauga aproximativ 100 de cooperative agricole, cate erau inregistrate in anul 2011.

Aceasta situatie este extrem de defavorabila tarii noastre, in conditiile in care, la nivelul in UE, doar Confederatia Generala a Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana (COGECA) reprezinta interesele a aproximativ 40.000 de cooperative agricole.

De aceea, pentru a ajunge la media europeana, micii fermieri romani au nevoie atat de politici publice favorabile, dar si de finantarea si consilierea oferite prin programe precum “O sansa pentru familia ta”.

Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa Centrala si de SudMai trebuie spus ca Danone isi propune prin acest program pe de o parte sa contribuie la dezvoltarea agriculturii moderne la nivel local, iar pe de cealalta - sa asigure o productie suficienta de lapte autohton de calitate, in vederea procesarii lui in fabrica Danone din Bucuresti.

Conform declaratiei Directorului General Danone pentru Europa Centrala si de Sud, Dieter Schulz, 90% din laptele utilizat pentru fabricarea produselor Danone provine din Romania.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.


3488

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Danone Romania | Dezvoltare comunitara | Investitii sustenabile | Achizitii responsabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro