RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Danone a lansat un program de sustinere a fermierilor din comunitati defavorizate

Danone a lansat un program de sustinere a fermierilor din comunitati defavorizate

800 de mici fermieri vor primi gratuit vaci de rasa aduse din Irlanda si vor fi instruiti pentru a produce lapte de calitate europeana.

(01 nov 2012)

Danone Romania a lansat, impreuna cu Fundatia Heifer Romania , un program de sustinere a micilor fermieri din mai multe comunitati defavorizate.

Lansarea programului in Zimnicea Programul  “O sansa pentru familia ta!” se va desfasura pe o perioada de 4 ani, in zone de cu potential redus de dezvoltare. Initial, programul va fi implementat in trei localitati: Zimnicea (jud.Teleorman), Cocorastii Colt (jud. Prahova) si Belin (jud. Covasna), urmand sa fie extins in alte doua comunitati din tara. etc.

Beneficiarii vor fi 800 de familii, selectate de Fundatia Heifer Romania in functie de anumite criterii: venituri, cunostintele pe care le au despre cresterea animalelor, hrana pentru cresterea animalele, etc.

Programul cuprinde mai multe componente:
  • Donarea unor vaci de rasa, oferite gratuit de fermierii irlandezi, in cadrul programului international al Fundatiei “Dar din Dar ”. Vacile donate sunt gestante (ar trebui sa nasca in aproximativ 3 luni). Conditiile programului impun beneficiarilor ca, in cazul in care se naste o vitica, sa o creasca pana la o anumita varsta, sa devina gestanta si sa o doneze unei alte familii. Pentru a transforma rasa vacilor romanesti si a creste cantitatea de lapte dat de acestea, fermierii din program primesc si 2.000 de doze de material seminal din Olanda, pentru inseminarea artificiala a vacilor.
  • Fermierii din Zimnicea, beneficiari ai programului In primii doi ani ai programului vor fi donate peste 200 de vaci. In Zimnicea au fost oferite deja beneficiarilor 50 de vaci, urmand ca alte 50 sa fie aduse in urmatoarea luna, in alta locatie. O parte dintre fermieri vor primi instalatii de muls performante care cuprind aparatul de muls si un vas special pentru colectare.
  • Organizarea de cursuri de instruire, care sa-i ajute pe beneficiari sa produca lapte de calitate. In cadrul cursurilor, fermierii vor invata despre nutritia, ingrijirea si mulsul corect al vacilor. Conform reprezentantilor Danone, educarea fermierilor este necesara deoarece, din ianuarie 2014, nici un fermier nu va va  mai putea sa vanda lapte care nu are calitatea la standarde europene si nici un procesator nu va putea sa cumpere lapte de alta calitate decat cea europeana.
  • Organizarea de traininguri despre asocierea fermierilor din aceste comunitati. Scopul este infiintarea unor asociatii de mici fermieri care sa aiba puterea sa negocieze preturile materiilor prime, dar si pretul laptelui.
Danone Romania si-a luat angajamentul sa cumpere laptele produs, la un pret negociat cu fiecare fermier in parte. Fermierii nu au insa obligativitatea sa-l vanda companiei, pot sa stabileasca individual carei companii vor vinde laptele.

Bugetul
alocat programului este de 1,9 milioane de euro si a fost oferit prin fondul de investitii Danone Ecosystem prin care Danone isi sprijina partenerii din comunitari: fermieri, furnizori, distribuitori, autoritati locale etc.Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa Centrala si de Sud

Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa Centrala si de Sud, spune ca, prin acest proiect, compania si-a luat un angajament pe termen lung fata de fermierii din Romania: ”Ii consideram parteneri in eforturile noastre de a produce lactate de cea mai inalta calitate in Romania. In ultimii 15 ani, am investit anual in sustinerea productiei locale de lapte, prin programe adresate tuturor tipurilor de ferme.”

Pana in prezent, compania are parteneriate cu 57 de fermieri locali si a cumparat, pe parcursul anului 2011, 65 milioane de litri de lapte de la acestia. Fabrica din Romania furnizeaza 90% din volumul produselor companiei consumate la nivel national.


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

3787

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Danone Romania |

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro