RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Dacia va infiinta doua clase profesionale de mecanica la un liceu din Mioveni

Dacia va infiinta doua clase profesionale de mecanica la un liceu din Mioveni

Aflati de ce este important acest demers atat pentru companie, cat si pentru mediul de afaceri din Romania.

(25 iul 2014)

Dacia, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Arges si Primaria orasului Mioveni, va infiinta doua clase profesionale de mecanica, la Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni. Astfel, 42 de elevi de clasa a IX-a si a X-a vor invata timp de un an meseria de sculer-matriter.

Angajat Dacia, in cadrul Sectiei Matrite

Specialisti din cadrul Dacia si Renault Romania vor ajuta cadrele didactice sa adapteze curricula si le vor asista in timpul cursurilor specializate.

Dupa asimilarea notiunilor teoretice, liceenii vor avea sansa de a face stagii de practica la Uzinele Dacia din Mioveni si vizite la toate uzinele Dacia, avand transportul, pranzul si echipamentul de protectie asigurate.

In plus, cei mai buni elevi vor primi burse lunare in valoare de 200 RON si vor avea sansa de a se angaja in cadrul companiei.

Pe langa crearea claselor specializate, Dacia a sponsorizat Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni cu suma necesara cumpararii unor masini, utilaje si echipamente, utile pentru formarea elevilor.

Motivatia companiei


Meseria de sculer-matriter este una dintre calificarile profesionale de nisa din Dacia. Compania din Romania este singura unitate specializata in conceperea si fabricarea de matrite din Grupul Renault la nivel mondial, ceea ce face ca dezvoltarea unor profesionisti in acest domeniu sa fie esentiala.

Angajati Dacia ai Sectiei Matrite
Angajati Dacia ai Sectiei Matrite

In plus, programul de formare al companiei Dacia vine in contextul desfiintarii scolilor profesionale din Romania. Nicolas Maure, presedinte director general Dacia si director general Renault Romania, remarca importanta suplinirii acestui gol:
Nicolas Maure, presedinte director general Dacia si director general Renault Romania
„In trecut, in Romania existau scoli profesionale care au dat generatii de specialisti in diverse meserii. Aceste scoli au disparut si, odata cu ele, specializari de care mediul economic are nevoie. Renault Romania are deja tradite in organizarea de programe de stagii adresate tinerilor studenti sau masteranzi, iar acum face pasul urmator si sustine institutiile de invatamant cu profil profesional. Este nevoie de o mai stransa legatura intre  partea teoretica si cea  practica atunci cand este vorba de invatamant profesional si suntem bucurosi sa realizam acest parteneriat la Mioveni, in proximitatea uzinelor Dacia”.

Parteneriatul semnat de Dacia cu Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni nu este insa prima initiativa de acest tip a companiei. O alta o reprezinta programul de formare profesionala a studentilor,  ”Drive your future”, prin care acestia pot efectua stagii de practica in cadrul grupului Dacia Renault.Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


3220

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Dacia Groupe Renault | Implicare in comunitate | Educatie | Cursuri

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro