RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Cursuri online de educatie financiara, oferite gratuit de Visa Europe

Cursuri online de educatie financiara, oferite gratuit de Visa Europe

Cei interesati pot parcurge cursurile pana pe 30 septembrie si pot castiga prin tragere la sorti un premiu de 1.000 de euro.

(13 aug 2014)

Compania de servicii de plata Visa Europe, alaturi de bancile membre din Romania si organizatia Junior Achievement Romania, a anuntat lansarea unei noi editii a programului de educatie financiara ”Bani IQ”.

Acesta se adreseaza persoanelor care doresc sa dobandeasca notiuni elementare despre produse sau concepte financiare, precum: venituri, cheltuieli, organizarea bugetului personal, economisire, servicii financiare sau investitii.

Programul are doua componente:
 • un training online care poate fi parcurs pe site-ul baniiq.ro, pana pe 30 septembrie

  Cei interesati trebuie sa sustina intai un test de evaluare a cunostintelor financiare, dupa care pot accesa informatii specializate din cinci domenii: gestionarea bugetului personal, gestionarea veniturilor, gestionarea cheltuielilor, relatia cu banca si realizarea unui plan de plata.

  Prezentarea informatiilor se realizeaza intr-un mod atractiv, cu ajutorul unor pesonaje virtuale care explica utilizatorilor notiunile financiare intr-un mod simplu.

  Cele 5 domenii de educatie financiara din cadrul programului Bani IQ
  Cele 5 domenii de educatie financiara din cadrul programului Bani IQ


  La finalul trainingului, utilizatorii vor mai da un test de evaluare si vor primi o diploma personalizata care atesta nivelul lor de cunostinte. In plus, pot castiga pe loc unul dintre cele peste 80 de premii in valoare de 100 RON sau marele premiu de 1.000 Euro, acordat prin tragere la sorti.
 • cursuri de educatie financiara in aproximativ 1.000 de biblioteci publice din reteaua Biblionet

  Cursurile vor fi atat fizice, sustinute de bibliotecari, cat si online, pe calculatoarele din cadrul bibliotecilor. Organizatorii isi propun ca, prin parteneriatul cu Biblionet, sa instruiasca 20.000 de persoane, pana la sfarsitul editiei 2014.

  In plus, programul Bani IQ ofera profesorilor un set de materiale care pot fi folosite pentru cursuri de educatie financiara (un manual si un ghid de predare), dar si posibilitatea de a organiza activitati non-formale sau vizite la clasa din partea unor consultanti voluntari.
Puteti afla mai multe informatii despre program pe site-ul baniiq.ro.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

4135

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Educatie | Cursuri

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro