RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Cursuri de orientare in cariera, organizate de BRD si Junior Achievement

Cursuri de orientare in cariera, organizate de BRD si Junior Achievement

Aflati cum ii vor ajuta cursurile pe elevi, intr-o tara in care doar un sfert dintre angajati lucreaza in domeniul pentru care s-au pregatit

(23 mar 2015)

BRD - Groupe Societe Generale si Junior Achievement Romania (JAR) au anuntat desfasurarea unei noi editii a programului “Educatia iti da valoare”. In perioada 12 martie - 10 aprilie 2015, voluntari BRD vor sustine, atat la clasa, cat si online, o serie de cursuri de consiliere in cariera, pentru peste 5.000 de elevi de liceu.

Conform organizatorilor, programul a fost creat pentru a contribui la reducerea riscului de abandon scolar in randurile elevilor, dar si pentru a-i ajuta pe acestia sa inteleaga importanta educatiei pentru cariera si importanta alegerii carierei potrivite.

Cati romani isi aleg cariera potrivita


Un studiu realizat de BiG Media Relatii Publice in 2011 avertizeaza ca doar un sfert dintre angajatii romani lucreaza in domeniul pentru care s-au pregatit, iar trei sferturi dintre cei cu studii superioare ar fi optat pentru alta profesie daca ar fi avut consilieri scolari cu care sa discute despre alegerea facultatii pe care sa o urmeze.

Alegerea gresita a domeniului este una dintre cauzele pentru care romanii renunta la studii. In tara noastra, conform datelor Ministerului Educatiei, rata abandonului scolar a ajuns la aproximativ 18%, in timp ce Uniunea Europeana tinteste o rata de sub 10% pana in 2020.

Fara o specializare, tinerii au sanse reduse de integrare pe piata muncii. In Romania, rata somajului in randurile tinerilor a fost mai mare in 2014 decat media Uniunii Europene (23,3 fata de 21,9%).

In acest context, BRD si JAR au delcarat ca si-au propus sa ii ajute pe elevi sa se pregateasca pentru viitor, oferindu-le sansa de a interactiona cu oameni pasionati de meseria lor.

In ce consta programul "Educatia iti da valoare"


Programul “Educatia iti da valoare” are 3 componente:
 • un curs optional

  Cursul se numeste “Economia si succesul” si este predat de profesori, la clasa, timp de o ora pe saptamana. Organizatorii au pus la dispozitia acestora materialele didactice necesare, printre care si o platforma online si un manual
  Manualul oferit in cadrul cursului
  Manualul oferit in cadrul cursului

  In cadrul cursului, elevii descopera ce educatie si ce cariera li se potriveste, in functie de propriile abilitati, interese si valori personale.
 • discutii despre cariera cu consultantii voluntari BRD

  In jur de 90 de consultanti BRD le explica elevilor de ce este important sa-si continue studiile, care este valoarea educatiei pe termen lung si cum sa abordeze educatia proprie pentru a se pregati pentru viitor.

  Discutiile au loc fie live, fie prin transmisiune web. In deschiderea programului, pe 10 martie, BRD a organizat un webminar la care a fost invitata Flavia Popa, Secretarul General al companiei. Aceasta a vorbit unui numar de 950 de elevi si 38 de profesori despre alegerile pe care le pot face pentru a-si creste sansele de reusita in cariera si in viata si despre experienta sa in echipa de management a BRD.
  Anuntul webinarului sustinut de Flavia Popa
  Platforma webinarului sustinut de Flavia Popa
 • o competitie nationala

  In cadrul programului, BRD si JAR vor organiza o competitie prin care ii vor incuraja pe profesori si elevi sa desfasoare, in timpul Saptamanii “Sa Stii mai multe, sa fii mai bun” (6-10 aprilie), activitati de promovare a educatiei in randurile elevilor cu risc de abandon scolar.

  Echipa care vor avea activitatile cu cel mai mare impact la nivel local vor fi premiate la “Gala Romanian Business Hall of Fame”, care va avea loc pe 27 mai, la Ateneul Roman din Bucuresti.

Utilitatea programului pentru companie


Programul “Educatia iti da valoare” este una dintre numeroasele initiative de CSR pe care le desfasoara BRD in domeniul educatiei. Pe langa utilitatea sa pentru profesori si elevi, programul ofera angajatilor, conform reprezentantilor companiei, sansa de a face voluntariat.

Pana acum, peste 200 de consultanti BRD au participat la program si au interactionat cu peste 4.500 de elevi.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1977

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Voluntariat | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro