RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Cros caritabil organizat de Rompetrol, pentru sustinerea tinerilor artisti si a copiilor cu cancer

Cros caritabil organizat de Rompetrol, pentru sustinerea tinerilor artisti si a copiilor cu cancer

Aflati ce mecanism a folosit compania pentru a-si incuraja angajatii si partenerii sa participe la eveniment si sa alerge cat mai multi km.

(18 iun 2015)

KMG International a organizat recent un eveniment sportiv caritabil, pentru finantarea initiativelor Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si ale Asociatiei MagiCamp. Este vorba despre crosul “Rompetrol Run and Care”, aflat deja la a doua editie.

La eveniment, au participat peste 300 de angajati si parteneri ai grupului. Acestia au alergat 5, 10 sau 15 km, parcurgand impreuna peste 2.000 de km. Pentru fiecare kilometru, Romperol s-a angajat sa doneze 3 USD.

Participantii la cros

Va prezentam in continuare cauzele pe care compania a ales sa le sustina cu acesti bani:

Un program de finantare a tinerilor artisti


O parte din suma donata va fi alocata unui program prin care Fundatia Principesa Margareta a Romaniei sustine financiar si promoveaza tineri artisti fara posibilitati materiale. Este vorba despre programul “Tinere Talente”, prin care ofera:
  • burse de pana la 2.000 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor cu materialele, instrumentele, participarile tinerilor la concursuri;
  • sansa de a interactiona cu artisti consacrati in cadrul unor sesiuni de discutii si ateliere de creatie;
  • ocazia de a se promova, prin participarea la evenimentele organizate de fundatie.

Tinere talente sprijinite de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei
Tinere talente sprijinite de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Cei interesati pot afla mai multe despre burse de pe site-ul fundatiei.

Tabere pentru copiii cu cancer


Cealalta initiativa finantata de Rompetrol prin intermediul crosului apartine Asociatiei MagiCAMP.

MagiCAMP organizeaza tabere dedicate copiilor cu cancer, unde pacienti veniti din intreaga tara redescopera jocurile copilariei. Aici, pot face escalada, se pot da cu tiroliana, pot trage cu arcul, pot face echitatie, pictura, sport, teatru sau pot invata sa cante.

Beneficiar din cadrul MagiCAMP
Beneficiar din cadrul MagiCAMP

Activitatile din cadrul taberei sunt special create de medici onco-pediatri, psihologi specializati si entertaineri. Acestia incearca sa infrumuseteze prin jocuri viata copiilor bolnavi de cancer, condamnati sa petreaca sute de ore in cabinete medicale, sa lipseasca de la scoala si sa suporte tratamente medicale chinuitoare.

De ce a organizat compania evenimentul sportiv


La cros, au participat atat angajati si parteneri, cat si aproape intreaga echipa de management a Rompetrol. Printre acestia, s-a numarat si Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior al KMG International. A alergat 15 km, iar apoi a explicat de ce au organizat evenimentul:Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior al KMG Internationa
Prin acest eveniment, promovam atat alergarea si valorile sportului in randul angajatilor, intr-o inedita experienta de socializare, cat si oportunitatea ca angajatii si partenerii sa fie parte activa a initiativelor noastre de CSR, de a sustine cauze in care cred si de a intoarce in comunitate contributia consolidata a companiei si a oamenilor sai."
Din 2009, Rompetrol a investit peste 8 milioane de USD in dezvoltarea comunitatilor. Anual, organizeaza o competitie de granturi pentru proiecte ONG pe tema protejarii mediului si a sanatatii. Pana acum, a acordat prin intermediul acesteia 1.250.000 de USD pentru implementarea a 101 proiecte.

Descoperiti mai multe detalii despre competitie si despre alte initiative de CSR ale Rompetrol pe platforma Impreuna pentru fiecare.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

960

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Implicare in comunitate | Sanatate | Sport

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.