RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Creatii digitale pe teme sociale, premiate de Adobe

Creatii digitale pe teme sociale, premiate de Adobe

Aflati cum pot fi folosite mediile digitale in lupta impotriva unor probleme precum traficul uman, hartuirea la scoala sau consumerismul.

(29 aug 2014)

Fundatia Adobe a anuntat castigatorii celei de-a treia editii a unei competitii globale prin care premiaza tinerii cu cele mai inovatoare solutii de integrare a mediilor digitale in demersul de a schimba lumea in bine.

Anul acesta, au fost inscrise 2.400 de proiecte din 50 de tari, pe teme precum: combaterea unor comportamente sociale indezirabile, schimbarile climatice sau emotiile umane.

Va prezentam in continuare 3 dintre aceste idei, castigatoare la categoria “documentar”:

"Bullying" (hartuire in mediul scolar): un fenomen cu efecte nu doar asupra victimei


Documentarul clasat pe primul loc abordeaza problema copiilor intimidati si agresati de colegii lor mai mari sau mai puternici. Se pare ca 1 din 3 elevi trece printr-o asemenea situatie la scoala.

Fenomenul, cunoscut sub numele de “bullying”, ii afecteaza atat pe copiii agresati, a caror dezvoltare este influentata de trauma prin care trec, cat si pe parinti. Este o problema in rezolvarea careia ar trebui sa se implice atat cadrele didactice, cat si cele medicale si autoritatile.

Urmariti in materialul video de mai jos marturiile unor victime si sfaturile unor consilieri care s-au intalnit cu asemenea probleme comportamentale:
Exploatarea sexuala a minorelor, o problema si pentru tarile civilizate


Impresia ca exploatarea sexuala a copiilor minori se intampla doar in zone extrem sarace din Asia este gresita. Se pare ca sute de mii de copii sunt exploatati chiar si in tari dezvoltate precum Statele Unite.

Documentarul unor studente din California prezinta cum ajung tinerele in aceasta situatie: cum sunt pacalite de proxeneti si de ce, ulterior, nu mai pot scapa. Il puteti urmari mai jos:
Setea de consum, cauza atrocitatilor umane?


Un elev de 14 ani din China a realizat un documentar despre efectele consumerismului asupra valorilor umane. Acesta sugereaza ca lupta pentru putere, supra-aglomerarea oraselor si imoralitatea au inlocuit in totalitate linistea spirituala si convietuirea armonioasa dintre oameni.

Urmariti mai jos documentarul situat pe locul al treilea:
Pe langa aceste documentare, au mai fost premiate animatii, scurt-metraje si eseuri. Iata mai jos creatiile a 3 castigatori ai premiilor intai:
  • animatie pe tema crizei globale de alimente:  • scurt-metraj pe tema pericolului de a scrie mesaje in timpul sofatului:  • poster de campanie pe tema diversitatii:

    Poster de campanie pe tema diversitatii


Puteti vedea si creatiile celorlalti castigatori pe site-ul www.behance.net.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2735

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Incluziune si diversitate | Marketing social | Drepturile omului

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro