RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Cora Romania a deschis spatii de reciclare in magazinele din toata tara

Cora Romania a deschis spatii de reciclare in magazinele din toata tara

Daca predau deseuri de echipamente electronice (DEEE), PET-uri sau doze de aluminiu, clientii primesc in schimb vouchere de cumparaturi.

(21 mar 2013)

Cora Romania, in parteneriat cu compania de reciclare Green Group, a deschis in magazinele din toata tara o serie de spatii speciale, unde pot fi predate spre reciclare deseuri de echipamente electronice (DEEE), PET-uri si doze de aluminiu. In schimbul deseurilor aduse, clientii primesc vouchere de cumparaturi.

In fiecare dintre aceste zone, numite "coraVerde", au fost instalate:   Aparatele de reciclat din spatiul coraVerde, inaugurate pe 18 martie
  • Un aparat de colectat PET-uri si doze de aluminiu. Pentru un PET, clientii primesc 0.05 lei, iar pentru o doza, 0.03 lei. Aparatele de colectat PET-uri si doze sunt disponibile in magazinele cora de la inceputul anului. Cu jutorul acestuia s-au strans, pana in prezent, 600.000 de deseuri
  • Un aparat care cantareste deseurile de echipamente electronice (DEEE). In functie de clasa de deseu din care face parte obiectul adus, clientul primeste vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exemplu, se ofera 0.8 lei/kg pentru un frigider sau 10 lei/kg pentru deseuri de telefoane mobile. Dupa cantarire, un reprezentant Cora colecteaza deseurile de orice tip: frigidere, aspiratoare, filtre cafea, computere, televizoare, etc.
Intr-o prima etapa, aparatele au fost instalate in Cora Pantelimon din Bucuresti. Recent, Rovana Plumb, Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, a inaugurat spatiul de reciclare din acest magazin si a intarit promisiunea organizatorilor ca ele vor disponibile in magazinele din toata tara.
Rovana Plumb(Ministrul Mediului si al Schimbarii Climatice), Nicolae Damov (Green Group) si Ana Maria Florea (Director Magazin cora Pantelimon si Responsabil coraVerde) la inaugurarea spatiului de reciclare coraVerde
Amplasarea aparatelor de colectat deseuri face parte din programul Acord Voluntar, desfasurat de Green Group in parteneriat cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania. Scopul acestui program este de a creste gradul de constientizare in randul comerciantilor si consumatorilor referitor la protectia mediului prin colectarea, reciclarea si revalorificarea deseurilor de orice tip.

Anca Popescu, Directoarea Magazinului Cora Pantelimon si Responsabila coraVerde, a precizat ca acest sistem de reciclare este implementat in premiera in Romania: "Cu totii ne-am gandit macar o data cum ar fi daca nu am mai arunca PET-urile, dozele sau aparatele uzate la gunoi. Sisteme de reciclare foarte performante exista de ani buni in strainatate si ne bucuram ca acum le inaguram in premiera pentru Romania, la Cora.

Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deseurilor din Romania, care cuprinde patru companii de profil: GreenTech SA - recicleaza deseuri de mase plastice, GreenFiber International SA - produce fibra sintetica poliesterica si banda PET, din PET 100% reciclat, GreenWEEE International SA - trateaza si recicleaza deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) si GreenLamp Reciclare SA - trateaza si recicleaza deseuri de echipamente de iluminat uzate.


Material realizat de Ina Ionescu, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

6103

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Reciclare | Marketing legat de o cauza

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro