RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Conversatiile despre dezvoltare durabila iau amploare in blogosfera

Conversatiile despre dezvoltare durabila iau amploare in blogosfera

Un studiu al Nielsen Online arata ca numarul mentionarilor pe bloguri despre dezvoltare durabila a crescut in 2007 cu 50%

(04 apr 2008)

Nielsen Online, serviciu al The Nielsen Company, a dat presei pe 31 martie un comunicat de presa, in care sunt prezentate cateva rezultate ale studiului „Sustainability through the Eyes and Megaphones of the Blogosphere”.

Scopul studiului a fost sa determine atitudinile bloggerilor in ceea ce priveste responsabilitatea sociala, atat la nivel personal cat si corporativ. Modalitatea de cercetare a constat in monitorizarea mesajelor despre dezvoltarea durabila aparute in conversatiile online, pe parcursul anului 2007.

Concluziile arata ca procentul de conversatii online despre dezvoltarea durabila a crescut cu 50% in 2007, fata de anul anterior.

La inceputul anului 2007 cel mai abordat subiect legat de dezvoltarea durabila a fost incalzirea globala. In schimb, catre sfarsitul anului bloggerii si-au diversificat temele de discutie si catre:
  • reciclare
  • evitarea ambalajelor ne-ecologica
  • folosirea mijloacelor de transport in comun
Jessica Hogue, research director al Nielsen Online, a declarat ca : "Pe bloguri sunt in ascensiune subiecte precum poluarea, toxinele si dezvoltarea durabila in agricultura. De aici rezulta intersectia dintre preocuparea consumatorilor pentru sanatatea personala si pentru protejarea mediului inconjurator".

Bloggerii sanctioneaza promt companiile care incearca sa "isi spele pacatele" prin promovarea excesiva a actiunilor de responsabilitate sociala. Ei le cer companiilor transparenta, consistenta si sinceritate in demersurile pe care le fac in legatura cu dezvoltarea durabila.

Bloggerii devin suspiciosi in privinta sinceritatii companiilor atunci cand observa situatii precum:
  • Actiuni contradictorii ale persoanelor din companie – 25%
  • Actiuni neconcordante cu politicile companiei – 21%
  • Declaratii false – 19%
O alta concluzie extrem de interesanta a studiului este ca bloggerii raspund in mod diferit la proiectele de CSR ale companiilor, chiar si cand acestea sunt similare. Reactia lor depinde de reputatia pe care o are deja compania. De exemplu, atat compania Wal-Mart cat si compania Target au introdus in magazinele lor pungi de cumparaturi reciclabile. Reactiile de pe bloguri au fost insa mai sceptice fata de initiativa Wal-Mart. Acest lucru s-a datorat problemelor pe care le-a avut in trecut compania referitoare la mediu, la sanatate si la conditiile de munca.2518

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cercetari CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro