RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Consumatorii - loiali brandurilor responsabile si in timpul unei recesiuni

Consumatorii - loiali brandurilor responsabile si in timpul unei recesiuni

Un studiu global Edelman a analizat atitudinea consumatorilor fata de brandurile care sustin o cauza sociala.

(24 nov 2008)

Agentia de comunicare Edelman a facut publice in octombrie rezultatele studiului global “Good Purpose”. Pentru al doilea an consecutiv, studiul analizeaza atitudinea consumatorilor fata de brandurile care sustin o cauza sociala. Conform cercetarii, majoritatea respondentilor spun ca ar ramane loiali unor branduri care si-au legat numele de sustinerea unei cauze bune, chiar si pe timpul unei recesiuni economice.

Studiul a fost realizat in toamna anului 2008, pe un esantion de peste 6000 de persoane, din 10 tari: Canda, SUA, Brazilia, Marea Britanie, Franta, Italia, Germania, China, India si Japonia.

Intr-o perioada de recesiune, marketingul ar trebui sa aiba o componenta sociala mai consistenta


La nivel global, 80% din consumatori considera ca o recesiune economica nu trebuie sa duca la reducerea bugetelor destinate programelor de responsabilitate sociala.Branduri responsabile

7 din 10 spun ca vor ramane loiali brandurilor care sustin o cauza sociala, chiar si in timpuri economice nesigure. Mai mult, peste jumatate dintre respondenti afirma ca vor continua sa cumpere produsele acestor branduri, chiar daca aceasta alegere nu va fi si cea mai ieftina.

Cu toate acestea, cei mai multi consumatori cred ca brandurile cheltuie prea mult pentru publicitate sau marketing, in loc sa investeasca mai multi bani pentru sustinerea unor cauze. Mai ales intr-o perioada de recesiune, marketingul ar trebui sa aiba o componenta sociala mai pronuntata, cred autorii studiului.

Consumatorii vor sa sustina cauze sociale si prefera brandurile care le dau aceasta oportunitate


Conform cercetarii, rolul consumatorului a evoluat in ultimii ani de cel de simplu ‘’spectator’’ la cel de ‘’colaborator’’. Cumparatorii isi doresc mai mult ca niciodata sa fie implicati in sustinerea unor cauze sociale.

Ca dovada, cei mai multi (87%) cred ca este de datoria lor sa contribuie la imbunatatirea societatii si la protejatea mediului. Tot atatia se declara dispusi sa isi schimbe obiceiurile de cumparare pentru a sprijini o cauza buna. In acest context, nu este de mirare ca aproape 8 din 10 consumatori (76%) prefera sa cumpere produsele unor branduri responsabile social.

Cand sunt in situatia de a alege intre doua produse de calitate si cu un pret asemanatoare, cei mai multi clienti vor alege brandul care sustine o cauza buna (42%). Mai putini sunt cei care se vor lasa influentati de designul si de inovatia pe care o aduce produsul (30%) sau de loialitatea anterioara fata de brandul neasociat unei cauze (27%).

Totodata, este mai probabil (52%) ca un consumator sa recomande un brand care sustine o cauza sociala.

Cine sunt consumatorii responsabili si ce cauze prefera sa sustinaLa ce cauze sunt sensibili consumatorii


Conform studiului, categoriile cele mai receptive la mesaje legate de sustinerea unei cauze sunt femeile (in special mamele), copiii, adolescentii si adultii pana in jurul varstei de 45 de ani.

Dintre respondenti, cei mai multi sunt sensibili la cauze care tin de protectia mediului, de imbunatirea serviciilor medicale sau de reducerea saraciei.

Studiul poate fi descarcat de pe site-ul www.goodpurposecommunity.com

4640

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cercetari CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro