RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Conferinte despre ecologie mentala si leadership, pentru companiile din Cluj si Iasi

Conferinte despre ecologie mentala si leadership, pentru companiile din Cluj si Iasi

Evenimentele vor fi organizate de Asociatia Why Not Me si vor avea loc pe 25 octombrie (Cluj-Napoca), respectiv 29 noiembrie (Iasi).

(09 oct 2014)

Asociatia “Why Not Me” va organiza doua conferinte pe tema “ecologiei mentale si a leadershipului organizational in sprijinul unor companii mai sustenabile”.

Acestea vor avea loc pe:
  • 25 octombrie 2014, la Cluj-Napoca, la Hotel Premier (Strada Donath nr. 100);
  • 29 noiembrie 2014, la Iasi, la Congress Hall, Sala Verdi (Strada Palas, nr. 7A).
Ambele conferinte se vor desfasura intre orele 9 si 17. Inscrierile se fac online, pe site-ul WhyNotMe.ro, iar taxa de participare este de 450 RON.

Ce este ecologia mentala si cum poate fi folosita de companii


Sintagma “ecologie mentala” a fost introdusa de Gregory Bateson in cartea sa, “Steps to an Ecology of Mind”. Aceasta presupune antrenarea mintii oamenilor astfel incat ei sa fie capabili sa elimine factorii perturbatori si sa se concentreze pe ceea ce este cu adevarat important pentru ei sau pentru compania in care lucreaza.

Problema de la care au plecat cei din Asociatia “Why Not Me” atunci cand au decis sa organizeze conferinte pe tema ecologiei mentale a fost aceea ca investitiile companiilor in dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor nu dau rezultatele asteptate.
Connie Larkin, fondatoarea asociatiei WhyNotMe
Conform fondatoarei asociatiei, Connie Larkin, “acest lucru nu este cauzat de lipsa de pregatire a celor care ofera programe de informare, de lipsa de initiativa, oportunitati sau cunoastere a situatiei resurselor planetare, ci de faptul ca oamenii nu sunt atenti si nu pun in aplicare ceea ce li se spune”.

Prin intermediul conferintei insa, Connie Larkin, lector cu experienta internationala in dezvoltare personala si educatie ontologica, isi propune sa genereze o schimbare de atitudine:
Ca oamenii sa ajunga de la ignoranta si autosuficienta la responsabilitate, integritate si constanta in actiunile pe care le intreprind”, spune ea, "este nevoie de o schimbare in modul de gandire. Scopul acestei conferinte este acela de a transforma mind set-ul oamenilor si de a-i face sa actioneze in beneficiul mediului inconjurator in mod constient, iar nu automat, impus, pentru a face bani sau pentru ca da bine.
Printre beneficiile participarii la conferinta, organizatorii mentioneaza:
  • oferirea unor instrumente care pot conduce la o schimbare de atitudine din partea angajatilor, care vor intelege ca este mai bine atat pentru ei, cat si pentru compania pentru care lucreaza sa ii devina partener loial, sa se raporteze la ea ca la propria afacere, devenind reponsabili, proactivi;
  • oferirea unor instrumente prin care locul de munca sa poata fi transformat intr-un spatiu caracterizat prin autenticitate, integritate, colaborare, energie si bucurie de viata;
  • oferirea unor instrumente prin care angajatii sa poata integra sustenabilitatea in afacerea pentru care lucreaza, contribuind la recunoasterea acesteia ca lider in sustenabilitate.

Programul conferintei


Conferinta va fi structurata pe doua parti.

In prima parte, Connie Larkin le va explica participantilor ce inseamna ecologia mentala si ce beneficii poate aduce aceasta, atat la nivel personal, cat si la nivel profesional.

In cea de-a doua parte, se va discuta despre “leadership”, un proces de influentare sociala prin care un antrenor ii invata pe angajati cum sa-si indeplineasca sarcinile mai eficient.

Puteti afla mai multe detalii despre evenimentele organizate de asociatie pe site-ul WhyNotMe sau contactand organizatorii, la adresa de e-mail connie@connielarkin.com sau la numarul de telefon 0722.237.003.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2202

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Cursuri

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro