RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Conferinta despre rolul institutiilor publice, ONG-urilor si companiilor in dezvoltarea comunitatii

Conferinta despre rolul institutiilor publice, ONG-urilor si companiilor in dezvoltarea comunitatii

Evenimentul va avea loc pe 10 aprilie 2014, iar cei interesati se mai pot inscrie pana pe 3 aprilie.

(24 mar 2014)

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a sectorului 6, Bucuresti, va organiza o conferinta pe tema rolului pe care il au institutiile publice, organizatiile non-guvernamentale si companiile in comunitate.

Conferinta va fi urmata de un targ la care ONG-urile isi vor prezenta proiectele pe care le au in desfasurare, iar companiile vor putea afla mai multe despre cum le pot sustine.

Evenimentul, intitulat “Implica-te! Adopta un proiect!”, va avea loc pe data de 10 aprilie 2014, intre orele 09:30 - 14:00, la “Conacul Golescu-Grant”, din Aleea Tibles, nr. 64, Bucuresti.

Cei interesati sa participe se pot inscrie pana pe 3 aprilie, trimitand un e-mail la adresa targdeproiecte@gmail.com.
    
In cadrul conferintei, vor lua cuvantul atat specialisti din institutii publice, cat si din companii si ONG-uri, respectiv:
  • Dragos Dehelean - coordonatorul Programului ResponsabilitateSociala.ro;
  • Raluca Bob - PR Specialist la GFK Romania;
  • Oana Tiganescu – reprezentant al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile;
  • Daniel Chirila - sef serviciu Strategii, Programe, Proiecte si Relatii ONG-uri, DGASPC sector 6;
  • Gabriela Schumtzer - Director Economic al DGASPC sector 6.
La targ si-au anuntat prezenta peste 20 de ONG-uri, printre care: organizatiile „Salvati Copiii” si ”Hope and Homes for Children” (HHC Romania) si fundatiile „Principesa Margareta a Romaniei” si „Children in Distress” (CID Romania).

Cateva exemple de proiecte care vor fi prezentate la targ


„Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala” (ACSIS) va fi una dintre organizatiile prezente la targ. Asociatia desfasoara de aproximativ 10 ani programe pentru prevenirea separarii copiilor din familii defavorizate de parintii lor.

Familie din cadrul programelor ACSIS

Reprezentantii ACSIS vor oferi detalii pentru 3 dintre proiecte pe care le desfasoara. Unul dintre acestea este o intreprindere sociala in care mame singure aflate in dificultate vor invata sa confectioneze jucarii de tip marioneta din materiale textile, apoi vor invata sa le promoveze si sa le vanda.

O alta organizatie prezenta va fi „Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan”, care ofera servicii sociale pentru peste 120 de adulti si 40 de copii. Acestia beneficiaza, printre altele, de o cantina sociala, de programe de prevenire a abandonului scolar, de programe de reinsertie sociala a persoanelor de varsta a treia si de asistenta medicala primara.

Si fundatia „Children in Distress” va detalia mai multe dintre initiativele sale. Fundatia ofera programe de protectie, ingrijire, recuperare, reintegrare si consiliere pentru copii cu boli neurologice cronice, cu dificultati de dezvoltare sau cu probleme psiho-sociale.

Puteti afla mai multe despre proiectele pentru care ONG-urile au nevoie de sustinere direct de la targ.Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

6885

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Proiecte ONG | Evenimente CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro