RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Conferinta despre ecologie mentala si leadership, pentru companiile din Bucuresti

Conferinta despre ecologie mentala si leadership, pentru companiile din Bucuresti

Evenimentul va fi organizat de Asociatia Why Not Me, in colaborare cu Denkstatt Romania, si va avea loc pe 12 februarie.

(08 feb 2015)

Asociatia “Why Not Me” va organiza pe data de 12 februarie 2015 o conferinta pe tema “ecologiei mentale”.

Evenimentul va avea loc in Bucuresti, la Crystal Palace Ballroms, sala Viena (Calea Rahovei, nr. 198A, sector 5), intre orele 9:00 si 17:00. Inscrierile se fac online, pe site-ul whynotme.ro, iar taxa de participare este de 450 RON.

Ce este ecologia mentala si cum poate fi folosita de companii


Sintagma “ecologie mentala” a fost introdusa de Gregory Bateson in cartea sa, “Steps to an Ecology of Mind”. Aceasta presupune antrenarea mintii oamenilor astfel incat ei sa fie capabili sa elimine factorii perturbatori si sa se concentreze pe ceea ce este cu adevarat important pentru ei sau pentru compania in care lucreaza. Autorul recomanda asadar nu doar o schimbare a actiunilor, ci si a modului de gandire.

Problema de la care au plecat cei din Asociatia “Why Not Me” atunci cand au decis sa organizeze conferinte pe tema ecologiei mentale a fost aceea ca investitiile companiilor in dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor nu dau rezultatele asteptate.
Connie Larkin, fondatoarea asociatiei Why Not Me
Conform fondatoarei asociatiei, Connie Larkin, “acest lucru nu este cauzat de lipsa de pregatire a celor care ofera programe de informare, de lipsa de initiativa, oportunitati sau cunoastere a situatiei resurselor planetare, ci de faptul ca oamenii nu sunt atenti si nu pun in aplicare ceea ce li se spune”.

Prin intermediul conferintei insa, Connie Larkin, lector cu experienta internationala in dezvoltare personala si educatie ontologica, isi propune sa genereze o schimbare de atitudine:
Ca oamenii sa ajunga de la ignoranta si autosuficienta la responsabilitate, integritate si constanta in actiunile pe care le intreprind”, spune ea, "este nevoie de o schimbare in modul de gandire. Scopul acestei conferinte este acela de a transforma mind set-ul oamenilor si de a-i face sa actioneze in beneficiul mediului inconjurator in mod constient, iar nu automat, impus, pentru a face bani sau pentru ca da bine. Pe parcursul zilei, vom identifica impreuna barierele, conditionatile si atitudinile contraproductive, care ne influenteaza performantele in toate domeniile din viata noastra, nu doar pe cele legata de protejarea mediului inconjurator.

Printre beneficiile participarii la conferinta, organizatorii mentioneaza:
  • oferirea unor instrumente de clarificare mentala necesare pentru stimularea actiunii;
  • oferirea unor instrumente care ajuta la pastrarea integritatii;
  • identificarea modului in care claritatea si integritatea pot conduce la asumarea responsabilitatii;
  • identificarea modului in care asumarea responsabilitatii poate conduce la randul ei la asumarea rolului de lider in propria viata si in comunitate.

Programul conferintei


Conferinta va fi structurata pe doua parti.

In prima parte, Connie Larkin le va explica participantilor ce inseamna ecologia mentala si ce beneficii poate aduce aceasta, atat la nivel personal, cat si la nivel profesional.

In cea de-a doua parte, va fi prezent un invitat special: Andrei Churican, Senior Consultant Denkstatt Romania. Acesta va vorbi despre “responsabilitatea individuala in raport cu mediul si societatea”. Cu alte cuvinte, le va explica participantilor:
  • de ce ar trebui sa se preocupe in viata de zi cu zi de lucruri simple, precum selectarea deseurilor sau depozitarea lor corespunzatoare in spatiul public;
  • cum si de ce ar trebui sa isi asume responsabilitatea in comunitatea in care traiesc (sa se preocupe de convietuirea cu vecinii si de ingrijirea spatiilor comune, de exemplu);
  • cum se pot implica in initiative de dezvoltare durabila la locul de munca.
Consultati mai jos agenda evenimentului:Puteti afla mai multe detalii despre conferinta de pe site-ul whynotme.ro sau direct de la organizatori, scriind un mail adresa connie@connielarkin.com sau sunand la numarul de telefon 0722 237 003.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1494

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro