RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Conferinta despre ecologie mentala si leadership organizational, pentru companiile din Timisoara

Conferinta despre ecologie mentala si leadership organizational, pentru companiile din Timisoara

Evenimentul va fi organizat de Asociatia Why Not Me, in colaborare cu Denkstatt Romania, si va avea loc pe 27 septembrie.

(22 sep 2014)

Asociatia “Why Not Me” va organiza pe data de 27 septembrie 2014 o conferinta pe tema “ecologiei mentale si a leadershipului organizational in sprijinul unor companii mai sustenabile”.

Evenimentul va avea loc la Timisoara, la Sala Titulescu din Complex Senator (Calea Lugojului, nr. 7), intre orele 9:00 si 17:00. Inscrierile se fac online, pe site-ul whynotme.ro, iar taxa de participare este de 450 RON.

Ce este ecologia mentala si cum poate fi folosita de companii


Sintagma “ecologie mentala” a fost introdusa de Gregory Bateson in cartea sa, “Steps to an Ecology of Mind”. Aceasta presupune antrenarea mintii oamenilor astfel incat ei sa fie capabili sa elimine factorii perturbatori si sa se concentreze pe ceea ce este cu adevarat important pentru ei sau pentru compania in care lucreaza.

Problema de la care au plecat cei din Asociatia “Why Not Me” atunci cand au decis sa organizeze conferinte pe tema ecologiei mentale a fost aceea ca investitiile companiilor in dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor nu dau rezultatele asteptate.
Connie Larkin, fondatoarea asociatiei 'Why Not Me'
Conform fondatoarei asociatiei, Connie Larkin, “acest lucru nu este cauzat de lipsa de pregatire a celor care ofera programe de informare, de lipsa de initiativa, oportunitati sau cunoastere a situatiei resurselor planetare, ci de faptul ca oamenii nu sunt atenti si nu pun in aplicare ceea ce li se spune”.

Prin intermediul conferintei insa, Connie Larkin, lector cu experienta internationala in dezvoltare personala si educatie ontologica, isi propune sa genereze o schimbare de atitudine:

Ca oamenii sa ajunga de la ignoranta si autosuficienta la responsabilitate, integritate si constanta in actiunile pe care le intreprind, spune ea, "este nevoie de o schimbare in modul de gandire. Scopul acestei conferinte este acela de a transforma mind set-ul oamenilor si de a-i face sa actioneze in beneficiul mediului inconjurator in mod constient, iar nu automat, impus, pentru a face bani sau pentru ca da bine.

Printre beneficiile participarii la conferinta, organizatorii mentioneaza:
  • oferirea unor instrumente care pot conduce la o schimbare de atitudine din partea angajatilor, care vor intelege ca este mai bine atat pentru ei, cat si pentru compania pentru care lucreaza sa ii devina partener loial, sa se raporteze la ea ca la propria afacere, devenind reponsabili, proactivi;
  • oferirea unor instrumente prin care locul de munca sa poata fi transformat intr-un spatiu caracterizat prin autenticitate, integritate, colaborare, energie si bucurie de viata;
  • oferirea unor instrumente prin care angajatii sa poata integra sustenabilitatea in afacerea pentru care lucreaza, contribuind la recunoasterea acesteia ca lider in sustenabilitate.

Programul conferintei


Conferinta va fi structurata pe doua parti.

In prima parte, Connie Larkin le va explica participantilor ce inseamna ecologia mentala si ce beneficii poate aduce aceasta, atat la nivel personal, cat si la nivel profesional.

In cea de-a doua parte, se va discuta despre “leadership”, un proces de influentare sociala prin care un antrenor ii invata pe angajati cum sa-si indeplineasca sarcinile mai eficient.
Andrei Churican, Senior Consultant Denkstatt Romania
Despre un tip aparte de leadership, respectiv cel organizational, va vorbi un invitat special, Andrei Churican, Senior Consultant Denkstatt Romania. Acesta va explica ce inseamna sa fii lider intr-o organizatie si ce inseamna sa fii lider in sustenabilitate, intr-un anumit domeniu.

In plus, el le va prezenta participantilor care doresc sa devina lideri in sustenabilitate cateva instrumente utile in demersul lor. De exemplu, va arata cum pot fi folosite proceduri precum: “sustainability scorecard”, o metoda de masurare a performantelor de mediu, sau “life-cycle costing”, o metoda de evaluare a beneficiilor economice pe tot ciclului de viata a produselor.

Puteti consulta agenda conferintei pe site-ul Asociatiei Why Not Me si puteti afla mai multe detalii despre aceasta de pe site-ul connielarkin.ro sau contactand organizatorii, la adresa de e-mail connie@connielarkin.com sau la numarul de telefon 0722 237 003.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2852

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR | Cursuri

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro