RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Conferinta despre calitatea aerului, organizata de Asociatia Green Revolution

Conferinta despre calitatea aerului, organizata de Asociatia Green Revolution

Aflati ce s-a discutat si care sunt solutiile propuse de companii, autoritati, mediul privat, cel academic si ONG, pentru limitarea poluarii

(24 apr 2015)

Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, a organizat ieri o conferinta pe tema calitatii aerului. Aceasta s-a numit ElementAIR si a avut loc la The Ark.

La eveniment, au participat atat reprezentanti ai autoritatilor publice, cat si ai mediului privat, academic si ONG. Acestia au dezbatut despre solutiile existente pentru imbunatatirea calitatii aerului si au oferit numeroase exemple de buna-practica.

Participanti la conferita ElementAIR

Raluca Fiser, Presedinta Asociatiei Green RevolutionElementAIR face parte dintr-o serie de conferinte pe care Asociatia Green Revolution si-a propus sa le organizeze pentru a initia un dialog public pe subiecte legate de protectia mediului. Iata ce a declarat Raluca Fiser, Presedinta Asociatiei:
Prin aceste conferinte, vrem sa initiem un dialog activ, pozitiv, centrat pe inovatie si pe idei, pe solutii, pe moduri creative prin care putem duce grija pentru mediu la urmatorul nivel.

Ce s-a discutat la conferinta ElementAIR


Conferinta ElementAIR a fost impartita in 4 parti. Participantii au dezbatut, pe rand, despre:
 • solutiile pe care le-au gasit cateva companii, pentru a proteja mediul inconjurator;
 • masurile pe care le pot lua autoritatile publice pentru a diminua poluarea in mediul urban si parteneriatele pe care ar trebui sa le faca acestea pentru implementarea solutiilor;
 • impactul poluarii asupra sanatatii si masurile pe care le pot lua institutiile pentru a preveni dezastrele cauzate de poluare;
 • grija pentru mediul inconjurator la nivel personal.

Iata 3 dintre modelele de business responsabile fata de mediu, prezentate in timpul conferintei:
 • CIROM, o organizatie patronala prin care o serie de companii, majoritatea din industria producatoare de ciment, incearca sa implementeze masuri care sa le permita sa isi reduca impactul negativ asupra mediului;

  Aceste masuri cuprind: de la investitii in tehnologii mai putin poluante pana la integrarea unor sisteme de coprocesare a deseurilor, de revalorificare a energiei termice reziduale sau de eficientizare energetica.
 • autoritatile din Timisoara, care au luat masuri pentru reducerea nivelului de poluare si au iesit astfel de sub procedura de infringement;

  Printre aceste masuri, s-au numarat: retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare, limitarea traficului greu prin restrictionarea accesului autovehiculelor cu masa mai mare de 5 tone, inlocuirea parcului de autobuze si modernizarea a 30 de tramvaie, extinderea pistelor de biciclete si alte lucrari de infrastructura.
 • Volvo, companie care a incercat sa diminueze atat impactul negativ al produselor sale, cat si al activitatii de productie.

  Conform reprezentantului Volvo, in 2007, compania a introdus, in premiera in industrie, sistemul start/stop, care a permis reducerea consumului automobilelor  cu 3%. De asemenea, a investit in dezvoltarea unor modele de masini electrice sau cu un consum redus de combustibil.

  Dintre masurile interne de reducere a poluarii, reprezentantul Volvo a mentionat dezactivarea tuturor serviciilor IT dupa ora 8 seara in unitatile companiei.

Conform organizatorilor, acestea au fost doar cateva exemple de bune-practici. Raluca Fiser a incurajat companiile sa se inspire din aceste modele si sa faca si ele cat mai multe pentru protejarea mediului.
Companiile nu au dreptul sa predice daca ele, in curtea lor, nu fac nimic. Eu cred in ideea pasilor marunti. Companiile pot incepe cu programe interne de responsabilizare a angajatilor, de traininguri si de focus grupuri pe zona de transport alternativ, mobility management, car sau bike sharing si continua apoi cu proiecte mai ample.

Organizatorii vor identifica cele mai relevante subiecte discutate, cele mai inovatoare solutii si cele mai des mentionate probleme. Vor trimite apoi concluziile catre Ministerul Mediului, care le va folosi in elaborarea strategiilor viitoare pentru asigurarea calitatii aerului.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor Responsabilitate Sociala.ro


1891

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Evenimente CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro