RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Competitie de idei de afaceri sociale cu premii in valoare de 1 milion USD

Competitie de idei de afaceri sociale cu premii in valoare de 1 milion USD

Pana pe 30 septembrie 2014, antreprenorii pot propune solutii inovatoare pentru cele mai stringente probleme cu care se confrunta omenirea.

(22 aug 2014)

Fundatia Genesis Prize a lansat o competitie pentru antreprenorii care isi propun sa contribuie la rezolvarea celor mai mari probleme pe care le are umanitatea. Este vorba despre Genesis Generation Challenge, competitie inspirata de politicianul, omul de afaceri si filantropul Michael Bloomberg.

In luna mai, Michael Bloomberg a castigat un premiu de 1 milion USD, oferit de prim-ministrul Israelului si Genesis Philanthropy Group unei personalitati care a reusit sa inspire comunitatea evreiasca prin activitatea sa. Michael Bloomberg a declarat atunci ca banii vor fi folositi pentru a imbunatati lumea in care traim.

Asadar, impreuna cu Fundatia Genesis Prize, va acorda cate 100.000 USD pentru cele mai bune 10 idei de afaceri sociale propuse de echipe multi-disciplinare. In plus, castigatorii vor beneficia de consiliere in dezvoltarea afacerii lor, iar toti participantii vor avea acces la o retea globala de antreprenori pasionati de idei sociale.


Spotul de promovare al competitiei ‘Genesis Generation Challenge’

La competitie pot participa companii, organizatii sau persoane fizice. Acestea din urma trebuie sa aiba peste 18 ani, sa formeze echipe de aproximativ 10 persoane si sa isi aleaga un lider cu varsta curpinsa intre 20 si 36 de ani, care sa le reprezinte.

Candidatii isi pot inscrie ideea de afacere pe site-ul www.genesis-generation.org, pana pe 30 septembrie 2014.

Acestia trebuie sa explice care este problema pe care incearca sa o rezolve, cum vor sa o rezolve si cine ar beneficia in urma implementarii ideii lor. In plus, trebuie sa incarce si un material video de maximum 2 minute, in care sa prezinte succint ideea.

Proiectele inscrise vor fi jurizate de 2 comisii, una de evaluare a inscrierilor, si cealalta de selectare a castigatorilor. Membrii acestora vor tine cont de criterii precum capacitatea echipei de a atrage parteneri sau masura in care solutia propusa poate rezolva problema identificata.

Mai multe detalii despre cerintele competitiei, juriu sau criteriile de evaluare gasiti pe site-ul www.genesis-generation.org.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


4195

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari | Antreprenoriat social | Inovatie sociala

Iti recomandam si articolul:

KMG International: Raport de sustenabilitate GRI G4

Aflati performantele de sustenabilitate ale fostului The Rompetrol Group, pe 4 dimensiuni: angajati, mediu, comunitate si piata (2013-2014)


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.