RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Competitie de antreprenoriat social pentru studenti, finantata de Fundatia ERSTE si Orange

Competitie de antreprenoriat social pentru studenti, finantata de Fundatia ERSTE si Orange

Cei interesati pot inscrie proiecte pana pe 22 aprilie, pentru a beneficia de workshop-uri si sansa de a castiga o finantare de 5.000 de RON

(31 mar 2015)

Impact Hub Bucuresti, impreuna cu Fundatia ERSTE si Orange Romania, va organiza o noua editie a Social Impact Award, competitie de antreprenoriat social pentru studentii din Romania.

Acestia pot inscrie idei de afaceri prin care urmaresc pe de o parte sa obtina profit, iar pe de cealalta - sa aiba un impact pozitiv in societate, indiferent de activitatea desfasurata. Pot fi propuse proiecte din domenii precum: reducerea saraciei, sanatate, educatie, mediu, energie, tehnologie si comunicatii, drepturile omului, discriminare etc.

Pot participa echipe de maximum 4 membri, in masura in care cel putin jumatate dintre acestia sunt studenti. Pentru a se inscrie, participantii trebuie sa completeze un formular prin intermediul site-ului Social Impact Award, pana pe 22 aprilie 2015, ora 18.

Procesul de preselectie


Organizatorii Social Impact Award vor selecta cele mai bune 10 proiecte dintre cele inscrise, pe baza urmatoarelor criterii:
 • inovatie: organizatorii vor evalua cat de inovator este proiectul, prin solutiile sau abordarile propuse pentru problemele sociale identificate;
 • impact social: candidatii trebuie sa demonstreze ca proiectul propus are un impact masurabil si semnificativ in societate, dar si ca ideea lor este una eficace si fezabila;
 • planificare realista: proiectul trebuie sa aiba obiective masurabile si realiste si sa cuprinda o planificare riguroasa a activitatilor desfasurate si a resurselor umane implicate.

Dezvoltarea ideilor selectate


Intre 27 aprilie si 28 mai, cele 10 echipe selectate isi vor dezvolta ideea de afacere. Membrii acestora vor benficia de:
 • workshop-uri pe teme precum: elaborarea modelului de afaceri, marketing si promovare online, cunostinte de baza in materie de finante, crearea unei prezentari captivante etc.;
 • consultanta din partea unui mentor, un antreprenor cu experienta in dezvoltarea ideilor de afaceri;
  Sesiune de mentorat din cadrul editiilor anterioare
  Sesiune de mentorat din cadrul editiilor anterioare
 • acces la spatiul Impact Hub Bucharest, la resursele si la reteaua sa de membri.

In tot acest timp, echipele trebuie sa pregateasca doua materiale: un material video pentru publicul larg si o prezentare mai ampla pentru juriul competitiei.

Evaluarea finalistilor si desemnarea castigatorilor


In perioada 11 - 27 mai, materialele video vor putea fi votate de public, pe site-ul competitiei.

De asemenea, de pe 20 pana pe 27 mai, vor fi organizate interviuri cu finalistii. Juriul va fi format din specialisti in materie de antreprenoriat social din cadrul unor organizatii precum: Impact Hub Bucharest, Business Models Inc. sau Fundatia Noi Orizonturi.

Membrii juriului vor desemna 3 echipe castigatoare, care vor primi cate un premiu de 5.000 de lei. In plus, va mai fi acordat un premiu de popularitate, in valoare de 3.000 de lei, pe baza votului publicului.

Castigatorii editiilor anterioare


Printre ideile de afaceri care au primit finantare la editiile trecute, s-au numarat:
 • Cobibicycle: primul centru de reciclare a bicicletelor din Romania: • Panic Helper: o aplicatie pentru smartphone-uri, prin care utilizatorul isi poate anunta un apropiat ca se afla in pericol, prin declansarea unui buton de panica; • Upside Down: un atelier de confectii de genti si alte accesorii, din bannere stradale si alte materiale reciclate;Social Impact Award, o competitie cu mii de participanti


Anul trecut, au participat la Social Impact Award peste 2.000 de studenti din 8 tari. Anul acesta, competitia se va desfasura simultan in 10 tari: Austria, Croatia, Cehia, Grecia, Macedonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia si Elvetia.

Puteti gasi mai multe detalii si puteti descarca regulamentul, de pe site-ul SocialImpactAward. De asemenea, puteti participa la unul dintre evenimentele care vor fi organizate de Impact Hub pentru a raspunde eventualelor intrebari legate de competitie.

Urmariti in materialul video de mai jos o prezentare a Social Impact Award:
Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


500

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Finantari si sponsorizari | Antreprenoriat social

Iti recomandam si articolul:

Orange: povesti din campania de educatie digitala "#parinti la scoala"

Descoperiti situatiile amuzante prin care au trecut 5 parinti nefamiliarizati cu tehnologia si aflati cum ii va ajuta compania.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.