RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Companiile, invitate sa-si incurajeze angajatii sa vina la serviciu cu bicicleta

Companiile, invitate sa-si incurajeze angajatii sa vina la serviciu cu bicicleta

Invitatia apartine Asociatiei Green Revolution, care va desfasura o campanie de promovare a bicicletei ca mijloc alternativ de transport.

(30 mar 2015)

Asociatia Green Revolution invita companiile sa participe la o campanie de promovare a mersului pe bicicleta spre si dinspre serviciu, in randurile angajatilor. Campania se numeste “Bike2Work” si se va desfasura in perioada 18 mai - 28 iunie 2015.

Companiile sunt incurajate sa isi motiveze angajatii sa se implice in campanie, participand la o competitie organizata pentru ei. Acestia se pot inscrie pe site-ul bike2work.ro, alaturi de alti 2 colegi de serviciu. Prin inscriere, fiecare din cei 3 membri ai echipei se angajeaza sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport catre si de la serviciu de cel putin 4 ori pe toata perioada campaniei. La final, vor fi premiate cele mai implicate echipe, cele mai responsabile companii si cel mai activ biciclist.

Pe langa aceasta competitie, organizatorii vor mai promova campania in presa scrisa (prin intermediul unor machete si a unor advertoriale), la radio (prin spoturi audio), in mediul online (prin intermediul site-ului si a paginii de Facebook) si prin bannere stradale.

Mersul pe bicicleta, o alternativa convenabila


Printre beneficiile mersului pe bicicleta, Asociatia Green Revolution mentioneaza:
 • reducerea emisiilor de dioxid de carbon;

  Un raport al Comisiei Europene avertiza ca Bucurestiul a fost, in perioada 2008-2011, cel mai poluat oras din Uniunea Europeana, cu o concentratie de particule de aproape 4 ori mai mare decat obiectivul stabilit de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).
 • evitarea aglomeratiei;

  In Bucuresti, sunt inmatriculate peste 1 milion de autovehicule. La o populatie de mai putin de 2 milioane de locuitori, aceasta inseamna ca exista cel putin o masina la fiecare 2 persoane. Moscova, cel mai populat oras din Europa, are mai putine masini pe cap de locuitor decat Bucurestiul.

  In fotografia de mai jos puteti observa de cat spatiu au nevoie pasagerii care circula cu diverse mijloace de transport:

  Comparatie intre spatiul ocupat de masini, autobuz si biciclete
  Comparatie intre spatiul ocupat de masini, autobuz si biciclete
 • economie de timp;

  Conform Green Revolution, viteza medie de deplasare cu bicicleta in Bucuresti este mai mare decat cea la care se poate ajunge cu masina.

  Aprecierea a fost facuta pe baza datelor obtinute de la Agentia Municipala pentru Eficientizare si Reglementare a Energiei in Bucuresti, care estimeaza ca viteza medie de deplasare cu automobilul in Bucuresti este de 10 km/h.

  Or, un biciclist poate circula chiar si cu intre 15 si 20 km/h, in functie de efortul depus.
 • economie de bani;

  Conform Green Revolution, 23% dintre masini parcurg mai putin de 3 km la un drum in oras. Cu toate acestea, un sofer care renunta la masina poate face o economie lunara de aproximativ 50 de RON doar la combustibil, la care se adauga cea rezultata din costurile de intretinere a masinii.
 • beneficii pentru sanatate;

  Mersul pe bicicleta pune in miscare atat muschii din partea inferioara a corpului, cat si pe cei ai abdomenului. Pedaland cu o viteza de aproximativ 20 km/h, se pot arde peste 500 de calorii/h.

  De asemenea, unele studii indica si faptul ca parcurgerea pe bicicleta a 30 de km saptamanal ar putea reduce riscul aparitiei bolilor de inima cu pana la 50%.

Obiectivele campaniei "Bike2Work"


Prin intermediul campaniei, Green Revolution si-a propus sa convinga cel putin 1.000 de angajati din Bucuresti sa foloseasca bicicleta ca mijloc alternativ de transport si sa determine cel putin 20 de companii sa adopte masuri interne de incurajare a transportului pe bicicleta.

Printre masurile pe care companiile le pot adopta, se numara:
 • informarea angajatilor cu privire la avantajele folosirii bicicletei ca mijloc de transport alternativ;
 • amenajarea de parcari securizate pentru biciclete;
 • amenajarea unor vestiare si dusuri pentru angajatii care vin la serviciu cu bicicleta;
 • oferirea posibilitatii de a utiliza in mod gratuit biciclete puse la dispozitie de companie, prin intermediul unor programe de bike-sharing, precum “Biciclete cu cravata”;
 • participarea la evenimente prin care se promoveaza mersul pe bicicleta.

“Bike2Work” este o campanie initiata de Federatia Biciclistilor Europeni (ECF) si co-finantata de Uniunea Europeana. Aceasta se desfasoara in 11 state europene, respectiv: Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franta, Croatia, Malta si Bulgaria.

Mai multe detalii despre campanie puteti afla de pe site-ul sau pagina de Facebook.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2512

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Sanatate | Sport

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro