RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Companiile din Europa Centrala si de Est si-au imbunatatit comunicarea pe internet cu investitorii

Companiile din Europa Centrala si de Est si-au imbunatatit comunicarea pe internet cu investitorii

Marile companii din Europa Centrala si de Est si-au imbunatatit comunicarea pe internet cu investitorii, releva ultimul raport PFS.

(27 iun 2006)

Studiul Partners for Financial StabilityMarile companii listate la bursa din Europa Centrala si de Est si-au imbunatatit comunicarea pe internet cu investitorii, releva ultimul studiu realizat de expertii Programului 'Parteneri pentru Stabilitate Financiara' (PFS).

PFS realizeaza acest studiu de doua ori pe an, fiind analizate primele zece companii listate la bursa (dupa capitalizare) din 11 tari din Europa Centrala si de Est. Printre acestea se numara si Romania, care a fost analizata pentru a patra oara.

Sunt luate in calcul trei dimensiuni: sistemul de conducere al companiei, politicile de mediu si politicile sociale. Programul este de asemenea interesat de calitatea site-urilor intretinute de companii, de volumul si relevanta informatiilor puse la dispozitia publicului.

Potrivit raportului PFS, toate companiile analizate aveau la inceputul anului 2006 un site in limba locala, iar 87 % aveau un site in limba engleza, comparativ cu 84 % in august 2004.

In Romania 4 din 10 companii aveau un site in limba engleza.

In acord cu tendinta generala, companiile romanesti publica pe internet mai multe informatii privind sistemul de management decat privind politicile sociale sau de mediu.

Astfel:

  • Patru companii fac publica structura de management.

  • Trei companii prezinta pe site programele de responsabilitate sociala pe care le-au sustinut in 2005.

  • Doua companii (Petrom si Oltchim) afirma ca respecta normele de protectie a mediului inconjurator in activitatile pe care le desfasoara.
 

Companii evaluate:


La nivel european se observa o tendinta de a publica online rapoarte ESG (environmental, social, governance) independente;

37 % dintre companii mentioneaza respectarea standardelor de protectie a mediului si prezinta actiunile de CSR intreprinse in 2005.

PFS este un program al East-West Management Institute, infiintat in 1999, co-finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID).

Scopul programului este de a accelera reforma si dezvoltarea sectorului financiar in centrul, estul si sud-estul Europei.

Afla mai multe despre:

  • avantajele raportarii online;
  • raportarea asupra practicilor de CSR la nivel global;
  • rapoartele ESG online ale marilor companii;
  • resursele pe care le ai la indemana pentru elaborarea unui raport ESG.
Afla mai multe despre Partners for Financial Stability.2254

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BRD-Groupe Societe Generale | Cercetari CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro