RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Companii premiate de The Guardian pentru managementul amprentei de carbon

Companii premiate de The Guardian pentru managementul amprentei de carbon

Aflati cum au reusit doua companii cu operatiuni in Marea Britanie sa valorifice sau sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera.

(19 ian 2015)

Intr-o serie anterioara de articole, ResponsabilitateSociala.ro vi i-a prezentat pe cativa dintre castigatorii “Guardian Sustainable Business Awards”, competitie prin care celebrul cotidian The Guardian a premiat initiative sustenabile ale unor companii din Marea Britanie.

La una dintre categoriile de concurs, companiile au putut inscrie proiecte prin care au reusit sa masoare, sa gestioneze si sa reduca semnificativ consumul de energie si emisiile de gaze cu efect de sera. Va prezentam in continuare ce solutii inovatoare au gasit castigatorii.

Dioxidul de carbon, transformat in biocombustibil


LanzaTech, o companie din Statele Unite, a descoperit o bacterie capabila sa fermenteze dioxid de carbon si sa il transforme in etanol, substanta care poate fi folosita pe post de biocombustibil. Conform OMS, bacteria este la fel de inofensiva ca drojdia folosita in panificatie.

Urmariti mai jos o descriere a procesului tehnologic folosit de LanzaTech:Compania estimeaza ca solutia poate asigura 20% din combustibilul necesar in industria aviatica, folosind doar emisiile combinatelor siderurgice din lume. In plus, e considerata o alternativa la producerea biocombustibililor din culturi agricole, pentru care e nevoie de pamant si apa.

LanzaTech opereaza deja 2 combinate siderurgice in China si a anuntat ca in 2015 isi va incepe si activitatile comerciale. Printre companiile catre care va livra combustibil se numara: Virgin Atlantic, Baosteel, Evonik, Invista, Petronas si Boeing.

In viitor, compania planuieste sa isi extinda operatiunile si sa valorifice si emisiile rezultate din activitati forestiere.

Interface, o companie cu aproape 0 emisii de carbon


Interface este cel mai mare producator de carpete modulare din lume. Incepand cu luna ianuarie 2014, fabricile sale din Olanda si Irlanda folosesc cu 90% mai putin carbon si cu 95% mai putina apa decat in 1996. In plus, nu mai trimit deloc deseuri catre gropi de gunoi.

Iata cum a reusit Interface sa obtina aceste performante:
  • incepand cu 2014, foloseste doar biogaz, produs din deseurile unui procesator local de peste;
  • a redus consumul de apa odata cu implementarea unui sistem de tevi cu circuit inchis, care recicleaza apa din procesul de productie; astfel, singura apa folosita e cea pentru uz casnic;
  • a inlocuit cuptoarele folosite in productia carpetelor cu unele ultra-eficiente, care folosesc la maximum aerul cald generat;
  • a inlocuit materialele folosite cu unele sustenabile;
  • a instalat un sistem de iluminat cu tehnologie LED etc.

In 2014, compania depasise deja cu 100% obiectivele impuse de Uniunea Europeana pentru 2030, in ceea ce priveste reducerea gazelor cu efect de sera.

Iata ce spun reprezentantii companiei despre angajamentele acesteia fata de mediul inconjurator:
Printre finalistii categoriei “managementul carbonului si al energiei” s-au mai numarat companii precum: Citi, PepsiCo si Sainsbury’s. Puteti afla si despre initiativele lor, de pe site-ul The Guardian.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2042

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Tendinte CSR | Investitii sustenabile | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro