RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Compania ITNT a lansat 2 aplicatii IT cu caracter social

Compania ITNT a lansat 2 aplicatii IT cu caracter social

Acestea au fost dezvoltate de studenti in cadrul unui program de training si vor fi puse gratuit la dispozitia autoritatilor si ONG-urilor.

(08 aug 2013)

Compania de IT romaneasca ITNT a lansat doua produse IT cu caracter social: un client de e-mail pentru persoanele cu deficiente de vedere si un audio-ghid pentru muzee.

Studentii care au participat la training si au realizat aplicatiile Aplicatiile a fost dezvoltate de 12 studenti ai Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, in cadrul programului de training ITNT BootCamp. Aflata la prima editie, scoala s-a adresat pasionatilor de IT, in principal studenti care si-au dorit sa-si completeze cunoștintele acumulate in facultate cu experienta practica.

Timp de doua luni, cei mai buni studenti ai Universitatii Lucian Blaga au putut experimenta cum se intampla lucrurile in viata reala intr-o companie, participand la intregul proces: de la idee la implementarea si marketingul acesteia.

In urma trainigului sustinut de profesionisti de la diverse companii, studentii au realizat doua aplicatii:
  • un client de e-mail creat special pentru persoanele cu deficit vizual. Aplicatia ”Echoes” le permite acestora sa asculte și sa trimita emailuri direct de pe telefonul mobil, intr-un mod accesibil. Interactiunea cu aplicatia se face exclusiv pe baza de gesturi.


  • un audio-ghid pentru muzee. Prin aplicatia ”Mooseum”, vizitatorii muzeelor pot accesa audioghidul in mai multe limbi, direct de pe telefonul mobil.
Aplicatiile au fost dezvoltate pentru platforma Android si vor fi puse gratuit la dispozitia autoritatilor publice locale si nationale, dar si ONG-urilor de profil.

ITNT BootCamp este o initiativa de responsabilitate sociala corporativa a ITNT, prin care compania se implica in formarea viitoarelor generatii de profesionisti in IT. Scoala a fost realizata prin intermediul Asociatiei Ars Technica si sustinuta de GOOGLE Romania, X3, How to Web, NETOPIA si mobilPay.

ITNT este o companie de IT din Sibiu, infiintata in 2003 de antreprenorul Lucian Todea. Cel mai important site din portofoliul companiei este soft32.com, o platforma care ofera spre descarcare peste 100.000 de aplicatii de Windows, Mac si Mobile si care a avut peste 500 de milioane de vizitatori unici, de la lansare pana in prezent.


Material realizat de Andreea Giuclea, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

2814

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Produse responsabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro