RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Cine au fost castigatorii "Raiffeisen Comunitati 2013"?

Cine au fost castigatorii "Raiffeisen Comunitati 2013"?

Banca a acordat un buget total de sponsorizari de 100.000 euro pentru 22 de proiecte, obtinand in schimb beneficii importante de imagine.

(14 oct 2013)

Raiffeisen a anuntat recent castigatorii celei de-a treia editii a programului sau de granturi, Raiffeisen Comunitati. Acestia sunt 20 de ONG-uri si 2 scoli.

In competitie au fost inscrise 290 de idei de proiecte de catre organizatii neguvernamentale, scoli sau spitale. acestea au fost evaluate de catre o echipa de 100 de voluntari, angajati ai Raiffeisen Bank. In urma evaluarii, au fost depuse 140 de propuneri complete. Dintre acestea, 100 au intrat in etapa finala - votul online pe platforma Raiffeisen Comunitati.

Proiectele au putut fi votate online in perioada 9-30 septembrie 2013. Pentru asta, sustinatorii proiectelor trebuia sa isi faca un cont pe site si sa-si exprime optiunea pentru unul dintre ele. Anul acesta au participat la vot 45.000 de utilizatori, competitia atragand numai in ultima saptamana de vot peste 20.000 de votanti.

Prin acest mecanism de concurs, Raiffeisen Bank a obtinut totodata si un important beneficiu de imagine. Mesajul despre atributul sau de brand responsabil a fost transmis, in mod viral, prin eforturile celor 100 de finalisti. Astfel, daca pe platforma Raiffeisen Comunitati si-au facut cont si au votat 45.000 de utilizatori, putem aproxima ca mesajele despre competitie si despre atributul de banca responsabila al Raiffeisen au atins un numar de cel putin doua sau trei ori mai mare de oameni.

Va prezentam mai jos cateva dintre proiectele finantate, din fiecare domeniu eligibil:

ATCA va integra 20 de copii cu autism in invatamantul de masa. Servicii sociale
Asociatia de Terapie Comportamentala Asistata (ATCA): 20.780 RON, pentru proiectul "Integrare scolara pentru copii cu autism", care isi propune sa faciliteze integrarea in invatamantul de masa a 20 de copii cu autism din Bucuresti.
Sanatate
Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA): 21.200 RON pentru proiectul "Lectii despre Autism", prin care va organiza 5 cursuri adresate familiilor copiilor cu autism din judetele Prahova, Sibiu, Dolj, Valcea, Galati.

ADRA va investi in educatia unor tineri cu posibilitati reduse din judetele Iasi si Bacau.

Educatie
ADRA Romania: 22.000 RON pentru proiectul "Vreau la scoala si-n 2013!", care urmareste sa cresca accesul la educatie pentru tineri cu posibilitati reduse din judetele Iasi si Bacau. Proiectul a primit si cele mai multe voturi (1746) din concurs.

Sport
Asociatia EcoXtrem: 21.950 RON pentru proiectul "Prietenii EcoXtrem", care consta in organizarea a 10 excursii pentru tineri, cu activitati specifice turismului montan si ecologic (escalada, mountain-biking, echitatie, speologie, treasure hunt etc.).

Pentru a va face o idee despre activitatile EcoXtrem, puteti urmari filmul lor de prezentare:


Mai multe informatii despre toate proiectele castigatoare gasiti pe site-ul Raiffeisen Comunitati.


Material realizat de Cezara Hurduc, Coordonator de proiect, ResponsabilitateSociala.ro

2888

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Raiffeisen Bank | Raiffeisen Comunitati 2011 | Finantari si sponsorizari | Proiecte ONG | Marketing legat de o cauza

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro