RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Castigatorii Galei "Oameni pentru Oameni", editia 2014

Castigatorii Galei "Oameni pentru Oameni", editia 2014

Aflati ce companii, ONG-uri si persoane au fost premiate pentru filantropie, la editia cu cel mai mare numar de nominalizari de pana acum.

(14 nov 2014)

Joi, 13 noiembrie 2014, la hotel JW Marriott Bucuresti, a avut loc festivitatea de premiere a celei de-a 11-a editii a Galei “Oameni pentru Oameni”. La eveniment, au fost premiate companiile, ONG-urile, persoanele fizice si institutiile care s-au implicat in actiuni de dezvoltare a comunitatii (prin sponsorizari, donatii, campanii de fundraising sau voluntariat).

Festivitatea de premiere din cadrul Galei “Oameni pentru Oameni”, editia 2014

In total, au fost 145 de nominalizati, iar valoarea proiectelor lor a fost de 14.8 milioane de euro.

Premiul de excelenta a fost acordat fundatiei HOSPICE Casa Sperantei, pentru consecventa eforturilor depuse timp de 22 de ani pentru imbunatatirea vietii pacientilor cu boli incurabile. HOSPICE a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania, a format peste 11.000 de profesionisti, a ingrijit peste 13.500 de pacienti si a influentat politicile publice din acest domeniu.

Graham Perolls, fondatorul fundatiei Hospices of Hope, ne-a declarat ca premiul reprezinta o recunoastere a eforturilor depuse de echipa de fundraising:
Graham Perolls, fondatorul fundatiei Hospices of Hope
Sunt foarte mandru de echipa de fundraising si sper sa le pot oferi incurajarea si leadership-ul de care au nevoie. E greu sa faci fundraising si in UK, daramite in Romania, unde nu exista o istorie a filantropiei. Aici, fundraising-ul este un concept mai nou, dar oamenii au inceput sa inteleaga ca trebuie sa-i ajute pe cei care au nevoie si au inceput sa doneze.

Vi-i prezentam in continuare si pe ceilalti castigatori:

Premii acrodate companiilor, institutiilor si angajatilor acestora


 • Cel mai implicat lider al unei companii care investeste in comunitate: Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania

  Jean-Francois Fallacher s-a remarcat pentru promovarea donatiilor corporative in Romania. Sub conducerea sa, Orange desfasoara numeroase programe de implicare in comunitate si de voluntariat, iar Fundatia Orange finanteaza proiecte ale unor ONG-uri care doresc sa imbunatateasca viata persoanelor cu deficiente senzoriale.
 • Cea mai de impact interventie a unei companii: GDF SUEZ Energy Romania

  GDF SUEZ Energy Romania a donat 2 milioane de RON Asociatiei “Daruieste Viata”, pentru modernizarea si dotarea cu aparatura unica in Sud-Estul Romaniei a 2 laboratoare de diagnostic al cancerelor de sange din Institutul Clinic Fundeni. Pe langa aceasta, asociatia a reusit sa semneze un protocol prin care Ministerul Sanatatii se angajeaza sa deconteze incepand cu 2015 analizele pacientilor cu cancere de sange.  
 • Cel mai implicat angajat: Judecatorul Cristi Danilet, de la Consiliul Suprem al Magistraturii

  Alaturi de organizatia “Viata fara Violenta”, Cristi Danilet a creat proiectul “Prevenirea si combaterea violentei in scoli”. Proiectul consta in sustinerea unor cursuri la care judecatorul le explica unor elevi legile si codul penal, intr-o forma simplificata, accesibila.
 • Cea mai de impact interventie in comunitate a unui IMM: AsSport Florescu/ BikeXpert

  AsSport Florescu, alaturi de organizatia Help Autism, organizeaza incepand cu 2013 Rocket Bike Fest, un eveniment caritabil care promoveaza pe de o parte ciclismul ca mod de petrecere a timpului liber si strange totodata bani pentru cauza Help Autism, respectiv tratarea copiilor cu autism. In cadrul celor 2 editii desfasurate pana acum, AsSport Florescu a avut o contributie de 80.500 de RON.
 • Cel mai bun program de educatie adresat comunitatilor profesionale: Celestica Romania

  Celestica Romania a semnat un parteneriat cu Universitatea din Oradea, prin care a pregatit peste 1.000 de studenti pentru piata muncii, organizand programe de internship si workshopuri in domeniul electronicii.

Premii acordate persoanelor fizice si ONG-urilor


 • Cel mai bun fundraiser voluntar: Cosmin Alexandru

  Cosmin Alexandru a fost nominalizat de catre Fundatia Comunitara Bucuresti pentru implicarea sa la Swimathon, un eveniment sportiv caritabil. Cosmin a inotat impreuna cu familia sa si a strans fonduri de la prieteni si parteneri de afaceri pentru finantarea unui program al organizatiei CeRe. Datorita eforturilor lui, CeRe a strans la Swimathonul Bucuresti 32.000 de lei si 25 de donatori noi.
   
 • Cel mai bun fundraiser profesionist: Genoveva Ghiuri, de la Habitat for Humanity Cluj

  Genoveva a strans 1,5 milioane de RON, materiale si voluntari pentru construirea a 15 case in Jucu, judetul Cluj. Datorita eforturilor ei, 15 familii au acum un camin.
 • Cel mai implicat membru al Consiliului Director: exista 3 castigatori

  Iolanda Sztrelenczuk, de la Asociatia Autism Baia Mare, mobilizeaza parintii sa isi aduca la terapie copiii cu autism.

  Robert Cadar a ajutat Fundatia Rafael sa atraga 320.817 de RON si 314 noi donatori.

  Steven van Groningen face donatii individuale de 10.000 dolari pe an catre United Way Romania si a reusit sa atraga, prin propriul exemplu, alti sapte donatori in numai doi ani.
 • Cel mai implicat director de organizatie neguvernamentala: Anna Burtea, directoarea Asociatiei Inima de Copil din Galati

  Anna Burtea a strans peste 1 milion de RON pentru ingrijirea gratuita a copiilor cu dizabilitati din judetul Galati.
 • Cea mai buna campanie de atragere de fonduri a unei organizatii mici: Asociatia Anti Parkinson

  Asociatia a reusit sa stranga 30.000 euro si contributii nefinanciare de 25.000 de RON pentru bolnavii de Parkinson din Romania.
 • Cea mai buna campanie de atragere de fonduri a unei organizatii mari: HOSPICE Casa Sperantei

  Fundatia a reusit sa atraga 1,1 milioane de RON de la 118 companii. Acestea au directionat suma de 20% din impozitul pe profit pentru ingrijirea persoanelor cu boli incurabile.
   

Premii speciale


 • Generozitatea care schimba vieti, categorie fara premiu, la care sunt recunoscuti toti cei nominalizati pentru donatiile lor in bani si timp: Nicoleta Matei, Denis Todirica, Tim Wilkinson, Marian Ursan, Andreea Cristea, Georgiana Gabrian, Teodor Tulpan, Anamaria Grelus, Oana Claudia Iacob, Iulian Suditu, Cristi Danilet, Aurel Palade, Eugenia Deaconu, Lajos Kristof, Adriana Ionescu, Adriana Lungu, Andrei Rosu, Dan Raican, Simona Ruta si Janos Torok.
   
 • Premiul "De la prieten la prieten", acordat de ARC si platforma de fundraising Galantom lui Daniel Mereuta

  Daniel Mereuta este fundraiser voluntar. A strans aproape 43.000 de RON de la 451 de donatori si a motivat alti 44 de oameni sa faca fundraising pentru evenimentul sportiv caritabil 100 for Children (eveniment la care sportivii au strans bani pentru orfanii din Valea Plopului, alergand 100 km).
   
 • Premiul special al juriului: Catwalk Salon

  Catwalk Salon este un salon de frumusete din Cluj, care doneaza lunar incasarile zilei de 13 unor cauze sociale locale. Pana acum, au reusit sa doneze aproximativ 4.500 de lei pe luna.
 • Premiul special al organizatorilor: De-a arhitectura

  De-a arhitectura este un grup de arhitecti care tin cursuri de arhitectura si urbanism in scoli, pentru 2.500 de elevi din toata tara. Odata acreditat, cursul va putea fi introdus ca materie optionala in curricula scolara.

Record de nominalizari la editia 2014


Conform organizatorilor, ARC si AmCham Romania, anul acesta s-au primit cele mai multe nominalizari de cand are loc Gala “Oameni pentru Oameni”. Categoriile cu cele mai multe inscrieri au fost cea de “fundraiser voluntar” si cea de “donator individual”.

Data Pirtoc, Director executiv al Asociatiei pentru Relatii Comunitare, ne explica acest fenomen:
Data Pirtoc, Director executiv al Asociatiei pentru Relatii Comunitare
Cred ca tine foarte mult de felul in care noi, ca cetateni, ne identificam propria responsabilitate. Aud din ce in ce mai des oamenii spunand: am ales sa raman in Romania, e o alegere constienta, motiv pentru care nu am alta sansa decat sa fac lucrurile din jurul meu sa mearga. Cred ca este genul de atitudine care a contribuit foarte mult la succesul celor 2 categorii.

Gala Oameni pentru Oameni a fost organizata pentru prima data in anul 2003. In cei 11 ani de existenta, fost nominalizate peste 1.000 de persoane, organizatii si institutii, iar suma totala a donatiilor a crescut de la 4 milioane de euro in 2003 la 14,8 milioane in 2014.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

3141

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR | Competitii CSR

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro