RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Castigatorii Campionatului de bine, editia 2015

Castigatorii Campionatului de bine, editia 2015

Aflati ce proiecte au fost finantate de BCR si ce a reprezentat aceasta experienta pentru castigatori.

(24 feb 2015)

BCR a anuntat recent castigatorii Campionatului de bine, o competitie de fundraising pentru ONG-uri. Compania a premiat organizatiile neguvernamentale care au reusit sa stranga de la cat mai multi donatori individuali cat mai multe fonduri pentru finantarea proiectelor proprii, prin intermediul platformei de donatii online “Bursa Binelui”.

Castigatorii locului III in cadrul Campionatului de bine, 2014-2015

La editia din acest an, au participat 75 de ONG-uri, care au inscris 90 de proiecte. 53 dintre acestea s-au calificat in semifinala, iar 27 - in finala. In total, s-au strans peste 64.000 de euro din mai mult de 7.300 de donatii, pe parcursul a 84 de zile de concurs.

Va prezentam in continuare proiectele castigatoare:

Echipament pentru diagnosticarea leucemiilor


Asociatia Romana Impotriva Leucemiei (ARIL) a inscris un proiect prin care a propus dotarea Sectiei de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti cu aparatura performanta pentru depistarea leucemiilor. Proiectul a strans 37.785 de RON de la 1.082 de donatori.

Conform reprezentantilor asociatiei, exista 173 de tipuri diferite de leucemii, fiecare cu tratament diferit. In aceste conditii, depistarea cu precizie a tipului de boala este esentiala pentru vindecarea pacientilor. De multe ori, din cauza lipsei aparaturii performante, medicii nu pot prescrie un tratament exact, ceea ce reduce cu mult sansele bolnavilor.

De aceea, ARIL a propus achizitionarea unui flowcitometru, un aparat laser performant, care permite analiza in profunzime a celulelor bolnave. Cu ajutorul lui, vindecarea e posibila in peste 80% dintre cazuri.

Referitor la efortul depus pe parcursul competitiei, Monica Bunaciu, Presedinte si membru fondator ARIL, a declarat:Monica Bunaciu, Presedinte si membru fondator ARIL
Cu mult entuziasm, am reusit sa strangem alaturi de noi voluntari, care ne-au fost alaturi de-a lungul timpului si care si-au aratat devotamentul si implicarea inca o data. A fost un efort concentrat si o victorie mult dorita. Faptul ca de ani de zile sprijinim pacientii cu leucemie si ca multi dintre ei astazi sunt supravietuitori ne-a dat credibilitate, in ciuda lipsei de mediatizare foarte mare.

Campanie de informare si advocacy pe tema infertilitatii


Asociatia Infertilitatea si-a propus sa stranga fonduri pentru desfasurarea unei campanii de informare si consiliere psihologica a cuplurilor cu probleme de fertilitate.

Conform reprezentantilor asociatiei, 1 din 6 cupluri din Romania se confrunta cu probleme de fertilitate. Cu toate acestea, tara noastra a ramas singura din Europa care nu ofera sprijin financiar pacientilor.

Prin intermediul platformei Bursa Binelui, asociatia a strans 25.020 de RON, de la 1.518 donatori.

O parte din acesti bani va fi folosita pentru consilierea cuplurilor, iar cealalta va fi alocata continuarii actiunilor de advocacy pe langa Ministerul Sanatatii, pentru obtinerea unei legi care sa oblige statul roman sa ofere sprijin financiar pacientilor care nu pot avea copii fara ajutor medical.

Nicoleta Cristea-Brunel, fondatoarea Asociatiei SOS Infertilitatea, a precizat: Nicoleta Cristea-Brunel, fondatoarea Asociatiei SOS Infertilitatea
Este prima noastra campanie de fundraising, cu exceptia campaniilor pentru 2% din impozitul de venit si a celor cateva sponsorizari in baza a 20% din impozitul pe profit. Ne bucuram mult ca a fost un pariu castigat. Caci, dincolo de competitie si premiu, pentru noi, fiecare dintre cele peste 1.500 de donatii din aceasta competitie inseamna un mesaj de sustinere.

Centru de promovare a 2 arii naturale protejate in Oltenia


Asociatia Kogayon, organizatie care activeaza in domeniul protectiei mediului, a propus amenajarea unui centru de promovare a celor 2 arii naturale protejate pe care le administreaza. Este vorba despre Parcul National Buila-Vanturarita si Rezeratia Naturala a Trovatilor.

Organizatia a strans 35.510 RON de la 818 donatori. Banii vor fi folositi la construirea unui centru in care se vor organiza ateliere de educatie ecologica si se vor promova valorile naturale, obiceiurile, traditiile romanesti.

Referitor la experienta din cadrul concursului, Florin Stoican, Presedinte Asociatiei Kogayon, a declarat:Florin Stoican, Presedinte Asociatiei Kogayon
Pentru noi experienta strangerii de fonduri este una noua si am invatat multe din campania pe care am derulat-o in Campionatul de Bine. Ne-am bazat campania, in special, pe voluntarii si prietenii care ne ajuta de peste 10 ani.

Premiul BCR a constat in dublarea sumei stranse de castigatori, in limita a 5.000 de euro.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2296

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BCR | Proiecte ONG | Fundraising

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro