RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Carrefour si-a prezentat proiectele de implicare in comunitate

Carrefour si-a prezentat proiectele de implicare in comunitate

Aflati care sunt principalele directii de implicare in comunitate, ce parteneri are compania si cum incearca sa sustina furnizorii locali.

(09 feb 2015)

Fundatia Carrefour si Carrefour Romania si-au prezentat recent strategia si proiectele de implicare in comunitate, in cadrul unei conferinte care a avut loc la Bucuresti, vineri, 6 februarie 2015.

La eveniment, au fost prezenti:
  • Francois Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania,
  • Jean Baptiste Denoncourt, directorul general Carrefour Romania;
  • Xavier Emmanuelli, Presedintele Samusocial International, asociatie cu proiecte finantate de Carrefour Romania;

Conferinta de presa la care au fost prezentate proiectele de implicare in comunitate ale Carrefour

Dupa conferinta, acestia au participat si la inaugurarea unui centru Samusocial, unde specialisti in asistenta sociala si medicala ii ajuta pe oamenii strazii sa se reintegreze pe piata muncii.

Directiile de implicare in comunitate ale retailerului si ale fundatiei sale


Fundatia Carrefour a fost infiintata in anul 2000. De atunci, a implementat numeroase programe adresate persoanelor defavorizate, oferind ajutor alimentar si umanitar de urgenta. In 2014, a avut un buget de 6.5 milioane de euro si a finantat 60 de proiecte in 12 tari.

In Romania, in ultimii 2 ani, au fost finantate proiecte ONG in valoare de un million de euro. Printre partenerii traditionali ai Fundatiei Carrefour si Carrefour Romania, se numara:
  • Samusocial, partener de mai bine de 8 ani pe proiecte de ajutor umanitar pentru oamenii fara adapost;
  • Odiviu Ro, careia compania ii acorda sprijin financiar pentru desfasurarea programului “Fiecare copil in gradinita”. Prin intermediul lui, asociatia ofera acces la educatie pentru 2.000 de copii cu risc ridicat de abandon scolar.
  • Crucea Rosie Romana, prin programul “Banca de alimente”, program de donatii de alimente pentru persoane defavorizate, implementat in supermarketurile Carrefour din 13 localitati ale tarii.
  • Ateliere fara Frontiere, printr-un program de insertie profesionala a somerilor defavorizati.

Implicarea in comunitate, doar una dintre directiile de responsabilitate sociala ale companiei


In cadrul conferintei, directorul general Carrefour Romania, Jean Baptiste Denoncourt, a declarat:

Carrefour are ca scop principal crearea unei vieti mai bune pentru toate persoanele implicate in activitatea sa, de la consumatori si angajati, pana la furnizori si investitori.

ResponsabilitateSociala.ro l-a intrebat care sunt initiativele prin care compania incearca sa asigure o viata mai buna angajatilor, consumatorilor si in special furnizorilor romani. Iata raspunsul directorului Carrefour:
Jean Baptiste Denoncourt, directorul general Carrefour RomaniaCarrefour are nationalitate franceza, dar este o societate romaneasca. Avem peste 9.000 de angajati, dintre care 8.995 sunt romani, si producem cu furnizori romani 40% dintre produsele marca proprie. In plus, incercam sa propunem consumatorilor produse locale, insa nu e tot timpul posibil, din cauza sezonalitatii fructelor si legumelor sau a inexistentei lor pe piata. Cu toate acestea, incercam sa sprijinim producatorii locali si asociatiile de producatori. La mijlocul anului trecut, de exemplu, am invitat producatorii romani locali sa vina in magazinele noastre si sa isi prezinte produsele. Au raspuns apelului peste 700 de furnizori, iar cu o parte dintre ei am semnat deja si contracte. Demersul va continua si in 2015, in 2 etape.

Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2308

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Implicare in comunitate

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro