RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Carrefour Romania si Green Group au deschis o statie moderna de colectare a deseurilor la Buzau

Carrefour Romania si Green Group au deschis o statie moderna de colectare a deseurilor la Buzau

Locuitorii din Buzau pot recicla o gama larga de deseuri (electronice, ambalaje, hartie) si primesc vouchere de cumparaturi la Carrefour

(17 iun 2013)

Carrefour Romania, impreuna cu firma de reciclare Green Group, a deschis in apropierea magazinului sau din Buzau o statie de reciclare a aparatelor electronice si a altor 10 tipuri de deseuri (deseuri din plastic, deseuri din sticla, deseuri de doze de aluminiu, deseuri de hartie sau carton etc.) in Buzau. In schimbul deseurilor predate spre reciclare, clientii magaziunului Carrefour Buzau primesc vouchere de cumparaturi.

Lansarea statiei Sigurec 1 in Buzau Prin amplasarea unor astfel de aparate de colectare a deseurilor pe baza de recompensa, Green Group si Carrefour doresc sa promoveze ideea colectarii selective si sa atraga atentia asupra faptului ca deseurile pot avea o valoare economica care trebuie fructificata.

Supermarketul ofera vouchere de cumparaturi in schimbul deseurilor predate spre reciclare cu ajutorul acestei statii. De exemplu, pentru un PET, clientii primesc un voucher de 0.05 lei, iar pentru o doza de aluminiu - 0.03 lei. In cazul deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) se ofera 0.8 lei/kg pentru frigidere, 0.6 lei/kg pentru fiare de calcat, 1.5 lei pentru laptopuri etc.

Sigurec 1 este amplasat in spatiul public Statia, numita Sigurec 1, se gaseste deocamdata doar in supermarketul Carrefour din Buzau, oras in care sunt localizate fabricile de reciclare si punctul central de lucru al Green Group. Pe viitor, compania de reciclare doreste sa extinda proiectul, pe masura ce va gasi parteneri interesati.

Initiativa aparatelor de colectare a deseurilor pe baza de recompensa nu este una noua. La inceputul anului, Green Group a instalat in toate magazinele CORA din tara aparate de colectare a PET-urilor si dozelor de aluminiu (Bancomatul Verde) si un sistem pentru colectare deseurilor electrice si electrocasnice (Reciclatorul Verde), in mai multe orase din tara.
 
Insa, Sigurec 1 este singura statie care colecteaza o gama atat de larga de deseuri si este amplasata in spatiul public. In plus, Sigurec 1 presupune un parteneriat multiplu intre Primaria Municipiului Buzau, Carrefour si Green Group.

Obiceiurile de reciclare la romani


In urma unui studiu pe tema obiceiurilor de reciclare la romani s-a constatat ca 92% dintre respondenti nu sunt constienti de valoarea economica pe care o au deseurile lor.

Imagine de la lansarea Sigurec 1 In plus, 38% dintre acestia sunt sceptici cu privire la procesul reciclare la noi in tara, considerand ca deseurile colectate selectiv ajung tot la groapa de gunoi. Insa, mai mult de jumatate din respondenti sunt constienti de importanta reciclarii pentru mediu.

Studiul a fost realizat de Green Group prin intermediul platformei online ivox.ro. In cadrul acestuia au participat 7.492 de persoane, cu varste peste 18 ani.

Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deseurilor din Romania, care cuprinde patru companii de profil: GreenTech SA - recicleaza deseurile de mase plastice, GreenFiber International SA - produce fibra sintetica poliesterica si banda PET din PET 100% reciclat, GreenWEEE International SA - trateaza si recicleaza deseurile electrice si electronice si GreenLamp Reciclare SA - trateaza si recicleaza deseurile de echipamente de iluminat uzate.


Material realizat de Ina Ionescu, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


5769

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Reciclare | Marketing legat de o cauza

Iti recomandam si articolul:

Orange: vizite virtuale ale Muzeului Antipa, cu ajutorul internetului

Voluntarii Orange au organizat tururi virtuale ale muzeului, pentru 600 de elevi din orase mici si indepartate de Bucuresti.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.