RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Carpatcement Holding a premiat 3 proiecte pentru protejarea biodiversitatii

Carpatcement Holding a premiat 3 proiecte pentru protejarea biodiversitatii

Proiectele au fost alese prin concursul stiintific Quarry Life Award, iar castigatorii au primit 9.500 de euro in total.

(14 dec 2012)

Carpatcement Holding a anuntat castigatorii primei editii a competitiei internationale Quarry Life Award. Aceasta s-a adresat studentilor si cercetatorilor si a premiat proiecte ce ofera solutii pentru protejarea si promovarea biodiversitatii in zonele de activitate ale companiei. Competitia s-a desfasurat la nivelul grupului HeidelbergCement, din care face parte si Carpatcement. trofeul Quarry Life Award

Quarry Life Award a fost derulata in peste 18 tari din Europa, Asia centrala, Africa si Australia. Participantii s-au inscris individual, pe echipe sau in colaborare cu organizatii neguvernamentale. Competitia a avut doua etape, una nationala si una internationala. In total au fost depuse peste 300 de proiecte din intreaga lume.

In Romania, 4 finalisti s-au calificat pentru etapa internationala. Acestia au primit o contributie financiara de 500 de euro pentru cheltuielile de cercetare pe teren necesare realizarii proiectului. Eu si-au desfasurat studiile la cariera Lespezi (judetul Dambovita), detinuta de Carpatcement Holding.
Carpatcement Holding, Quarry Life Award
La final, au fost alesi trei castigatori la nivel national, care au primit premii in valoare totala de 9.500 de euro din partea Carpatcement Holding (1.500 euro premiul III, 3.000 euro premiul II si 5.000 euro premiul I). Premiul cel mare a fost acordat pentru proiectul „Studiu de evaluare a speciilor si habitatelor protejate de Natura 2000 in cariera Lespezi”. Proiectul evalueaza speciile si habitatele existente in zona carierei Lespezi si efectele antropice rezultate din exploatarea miniera in acea zona. Urmatorul pas al proiectului este gasirea unor metode de ameliorare sau eliminare a efectelor negative identificate pin proiect.

La nivel international, castigatorii au fost anuntati pe 13 decembrie. Premiul cel mare, in valoare de 30.000 de euro, a fost acordat unei echipe de cercetatori din Cehia pentru proiectul “Sand Pit for Biodiversity at CEP II Quarry”. Datorita rezultatelor obtinute de acesti cercetatori, grupul HeidelbergCement va modifica planurile de refacere a zonei bazinului de extragere, locatie unde cercetatorii si-au desfasurat studiile.


Material realizat de Ina Ionescu, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2584

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro