RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Campanii de CSR premiate la Romanian PR Award 2014

Campanii de CSR premiate la Romanian PR Award 2014

Aflati cu ce proiecte au castigat companii precum Samsung, Avon si GSK si ONG-uri ca Fundatia Vodafone, Salvati Copiii si WWF.

(01 dec 2014)

In cursul saptamanii trecute a avut loc cea de-a XII-a editie a Galei Romanian PR Award. In cadrul evenimentului, au fost premiate mai multe proiecte de responsabilitate sociala ale unor companii si ONG-uri. Descoperiti in continuare castigatorii acestei editii:

Castigatorii Galei Romanian PR Award

Samsung Electronics Romania a castigat aurul la categoria “Responsabilitate sociala si dialog cu grupurile co-interesate”, cu un proiect de educatie digitala si orientare profesionala. 

Este vorba despre “Preparing today for the jobs of tomorrow”, proiect cu 3 componente:
 • un program de mentorat pentru liceeni, in cadrul caruia acestia invata notiuni de baza in utilizarea calculatorului si sunt indrumati in alegerea carierei;
 • un program de dotare a unor sali de clasa cu solutii hardware si software, cu ajutorul carora elevii au acces la informatie in format digital;
 • un program prin care peste 350 de studenti vor invata sa dezvolte aplicatii Android si sa se pregateasca pentru o cariera in domeniul IT.
Cu acelasi proiect, Samsung a castigat si aurul la categoria “Tech PR”, argintul la categoria “Comunicare corporatista” si titlul de “PR Innovator of the Year”.

Tot la categoria “Responsabilitate sociala si dialog cu grupurile co-interesate”, Avon Cosmetics Romania a castigat doua premii: unul pentru campania “Doneaza din inima” si celalat - pentru conferinta “CSR4Women”.
Campania “Doneaza din inima” a constat in lansarea unei platforme de crowdfunding pentru sustinerea cazurilor unor femei care au fost depistate cu cancer la san sau care sunt victime ale violentei domestice, dar si a proiectelor unor ONG-uri care activeaza in unul dintre cele doua domenii.

CSR4Women este o conferinta pe care Avon o organizeaza incepand cu 2013, pentru a premia proiectele, campaniile si oamenii care sustin drepturile femeilor.

Alte companii premiate pentru campanii de CSR


 • ING Bank: argint la categoria “Comunicare corporatista” si argint la categoria “Comunicarea produselor si serviciilor financiare”, cu un proiect de incurajare a antreprenoriatului romanesc. Compania a organizat o serie de workshop-uri pentru publicul larg, la care a invitat oameni care au reusit sa isi transforme visurile in realitate.
 • GSK Romania: argint la categoria “Social Media”, pentru o campanie de informare despre Lupus, o boala greu de depistat, pentru ca imita foarte bine simptomele altor boli. Campania a fost realizata impreuna cu Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune si Asociatia Lupus Romania, iar rezultatele ei pot fi urmarite pe site-ul InfoLupus.ro.
 • GSK Romania: argint la categoria “Comunicare Interna”, cu o campanie de strangere de fonduri pentru sustinerea uneia dintre principalele cauze pentru care lupta organizatia Salvati Copiii Romania, respectiv reducerea mortalitatii infantile in Romania. Campania s-a numit “In compania oamenilor buni” si a implicat in jur de 20-30% dintre angajatii companiei. Donatiile lor au fost dublate de GSK.
 • GSK Romania: argint la categoria “Comunicarea proiectelor de mediu” si tot argint la categoria “Comunicarea produselor si serviciilor medicale”, pentru un program unic in Romania, de colectare a inhalatoarelor folosite. In 2013, au fost colectate 6.900 de inhalatoare in Bucuresti, reducandu-se astfel cu pana la 99% impactul negativ pe care aruncarea lor in natura l-ar fi avut asupra mediului.

ONG-uri premiate pentru campanii sociale


 • Fundatia Vodafone Romania: aur la categoria “Organizatii non-guvernamentale. Societate civila”, pentru programul “Mobile for Good”. Prin acest program, fundatia incearca sa imbunatateasca prin intermediul tehnologiei viata persoanelor cu diabet, varstnicilor asistati la domiciului si sportivilor cu dizabilitati intelectuale.
 • Vier Pfoten Romania: aur la categoria “Public Affairs, Advocacy, Lobby”, argint la categoria “Organizatii non-guvernamentale. Societate civila” si argint la categoria “Buget -, Creativitate+”, cu proiectul “Hingherul cel Bun” - o initiativa de dresare si convertire a maidanezilor in caini de asistenata pentru persoanele cu dizabilitati.
 • Salvati Copiii Romania: argint la categoria “Organizatii non-guvernamentale. Societate civila”, pentru campania “Bun venit pe lume”. Prin intermediul acesteia, ONG-ul a reusit sa atraga fonduri pentru modernizarea a 15 maternitati din Romania.
 • WWF-Romania: argint la categoria “Public Affairs, Advocacy, Lobby”, cu o campanie pentru protejarea raurilor de munte din Romania, amenintate in prezent de peste 500 de proiecte de microhidrocentrale, aflate in diferite stadii de avizare, construire sau functionare.

De asemenea, in cadrul Galei a fost anuntata compania cu cel mai bun raport anual de responsabilitate corporativa. Premiul a mers catre Raiffeisen Bank Romania, pentru raportul de CSR corespunzator anului 2013.

Juriul care a desemnat castigatorii a fost format din specialisti internationali in comunicare, din tari precum Belgia, Marea Britanie, Germania, Franta si Romania. In total, acestia au acordat 19 premii de aur, 41 de argint si alte 14 premii speciale.

Puteti gasi lista completa a castigatorilor pe site-ul RomanianPRAward.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


4883

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Campanii sociale | Evenimente CSR | Competitii CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro