RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Burse pentru cercetatoarele din Romania, prin programul "For Women in Science"

Burse pentru cercetatoarele din Romania, prin programul "For Women in Science"

L’Oréal si UNESCO vor acorda 2 burse a cate 10.000 euro fiecare, unor tinere cercetatoare inscrise in sistemul doctoral sau post-doctoral.

(22 nov 2010)

L’Oréal Romania a lansat a doua editie a programului de burse nationale UNESCO - L’Oréal For Women in Science”. In cadrul ei, vor fi acordate doua burse, a cate 10.000 de euro fiecare: una pentru domeniul Stiintele Vietii si una pentru Chimie (anul 2011 fiind Anul International al Chimiei).

Programul se adreseaza tinerelor cercetatoare, cu varsta pana in 35 de ani, incluse intr-un program doctoral sau post-doctoral, in Romania. Acestea pot aplica pana pe 28 februarie 2011, conform regulamentului disponibil pe site-ul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

Cele doua castigatoare vor putea folosi banii pentru a derula un proiect de cercetare, cu o durata de 10 luni, in cadrul unui institut de cercetare din Romania.
Dr. Ruxandra Jurcut, castigatoarea primei editii, alaturi de organizatori si membri ai juriului.
La prima editie a programului, care s-a incheiat in iunie 2010, organizatorii au acordat o bursa de 10.000 EUR cercetatoarei  . Aceasta a derulat un program de cercetare in cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” din Bucuresti.

Serban Ursu, Secretar General al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, spune referitor la importanta programului:

Serban Ursu, Secretar General al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCOPrin acest program, tinerele cercetatoare din Romania beneficiaza atat de sustinere financiara, cat si de expunere internationala, prin afilierea la reteaua cercetatoarelor formata in cei 12 ani de cand UNESCO si L’Oréal au lansat acest parteneriat. Editie cu editie, suntem din ce in ce mai aproape de misiunea programului - de a forma o comunitate a cercetatoarelor, puternica, bine reprezentata in Romania.”

Programul ”For Women in Science”, la nivel international


UNESCO si Grupul L’Oréal deruleaza in parteneriat, incepand din 1998, programul ”For Women in Science”, care recunoaste si sustine, la nivel international, implicarea femeilor in domeniul stiintei.

Programul se desfasoara pe trei niveluri:
  • premiile internationale anuale - se acorda unui numar de 5 cercetatoare care au inregistrat rezultate remarcabile in domeniul cercetarii, la nivel global (in valoare de 100.000 USD fiecare);
  • bursele internationale  - se acorda anual unui numar de 15 cercetatoare, pe baza inscrierilor in program si a selectiei realizate de un juriu prestigios, format din laureati ai premiului Nobel;
  • bursele nationale - se acorda in tarile in care Grupul L’Oréal este prezent, pentru a recompensa activitatea femeilor cercetator.
De la lansarea programului, Grupul L’Oréal a acordat 62 de premii pentru excelenta in domeniul cercetarii si 150 de burse la nivel international. Programul se desfasoara in 43 de tari si a ajutat, pana in prezent, peste 900 de tinere sa isi continue activitatea de cercetare.

Pentru a comunica si a-si impartasi experientele, cercetatoarele premiate au la dispozitie platforma www.agora.forwomeninscience.com.

2605

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro