RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Burse de cercetare in domeniul medical, oferite de GSK

Burse de cercetare in domeniul medical, oferite de GSK

Pana pe 24 aprilie 2015, cercetatorii romani se pot inscrie in aceasta competie europeana, pentru a obtine finantare si consultanta.

(06 apr 2015)

GSK va oferi pana la 12 burse de cercetatare in domeniul medical, pentru specialisti europeni care doresc sa testeze o idee sau un concept inovator si sa obtina astfel un nou tratament. Bursele constau in finantare si colaborare cu expertii companiei, pentru dezvoltarea si implementarea ideii.

Cei interesati se pot inscrie pana pe 24 aprilie 2015, trimitand un sumar al ideii, pe site-ul Discovery Fast Track Challenge. Pot participa cercetatori independenti sau specialisti afiliati unei universitati.
 

Jurizarea propunerilor


Un juriu format dintr-o comisie de experti a GSK va selecta pana la 30 de finalisti. Acestia vor avea sansa sa isi prezinte personal propunerile.

In final, membrii juriului vor alege maximum 12 castigatori, in functie de criterii precum:
  • grad de originalitate;
  • aplicabilitatea ipotezei terapeutice;
  • stadiul cercetarii;
  • impactul noului medicament;
  • posibilitatea institutiei de provenienta de a sustine in continuare cercetarea.
Castigatorii vor semna un parteneriat oficial si vor colabora cu o echipa de oameni de stiinta a GSK. Compania va pune la dispozitie atat conditii de ultima ora pentru testarea ideilor, cat si expertiza stiintifica de care dispune.

Gasiti mai mult detalii despre competitie  pe site-ul Discovery Fast Track 2015.

Motivatia companiei


GSK a initiat competitia de granturi pentru cercetatori Discovery Fast Track Challenge in anul 2013. De atunci, a primit mai bine de 500 de aplicatii de la peste 300 de universitati, institute de cercetare academica si spitale din SUA, Canada si Europa. Propunerile anterioare s-au axat pe o gama larga de boli, de la rezistenta la antibiotice si pana la malarie sau anumite tipuri de cancer.

Discovery Fast Track Challenge a fost creat in cadrul programului Discovery Partnerships with Academia (DPAc), o initiativa prin care GSK sustine financiar colaborarea dintre expertii sai in farmaceutica si mediul academic.

Carolyn Buser, Global Head of Discovery Partnerships with Academia (DPAc) a GSK, a explicat de ce a creat compania aceasta competitie: “Discovery Fast Track Challenge este o oportunitate unica de a integra expertiza profunda regasita in mediul academic cu extinsele cunostinte de cercetare si dezvoltare ale GSK.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1140

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


GSK Romania | Finantari si sponsorizari | Sanatate

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.