RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


BRD va organiza cursuri de consiliere in alegerea carierei pentru elevii de gimnaziu si liceu

BRD va organiza cursuri de consiliere in alegerea carierei pentru elevii de gimnaziu si liceu

Compania isi propune astfel sa contribuie la prevenirea abandonului scolar si a esecului in cariera cauzat de alegerea gresita a profesiei.

(19 mar 2014)

Se pare ca doar un sfert dintre angajatii romani lucreaza in domeniul pentru care s-au pregatit, iar trei sferturi dintre cei cu studii superioare ar fi optat pentru alta profesie daca ar fi avut consilieri scolari cu care sa discute despre alegerea facultatii pe care sa o urmeze. O spune o statistica din 2011.

Dupa saracie, alegerea gresita a domeniului este una dintre cauzele pentru care romanii renunta la studii. In tara noastra, conform datelor UNICEF, rata abandonului scolar a ajuns anul trecut la 17%, in timp ce, la nivelul Uniunii Europene, se tinteste o rata de sub 10% pana in 2020.

In aceste conditii, introducerea unor cursuri de consiliere in alegerea carierei este o necesitate, pe care cei de la ”Junior Achievement” si BRD au inteles-o.

Asa ca au creat un proiect prin care ii ajuta pe elevii de gimnaziu si de liceu sa inteleaga importanta educatiei pentru cariera si importanta alegerii carierei potrivite, contribuind astfel la prevenirea abandonului scolar.

Este vorba despre proiectul “Educatia iti da valoare”, aflat deja la a doua editie. Anul acesta, proiectul va avea 3 componente:

  • un curs teoretic, “Economia si succesul”, la care elevii vor afla de la profesori care este legatura dintre educatie si succes si vor invata cum sa-si aleaga cariera in functie de propriile abilitati, interese si valori personale;
  • activitati interactive: seminarii si webinarii sustinute de voluntari BRD, care le vor explica elevilor rolul pe care l-a avut educatia in alegerile din propriile cariere;
    Flavia Popa, Secretarul General al BRD
    Flavia Popa, Secretarul General al BRD, a sustinut deja un webinar, la care au participat 59 de profesori si peste 1100 de elevi din toata tara. Flavia Popa le-a vorbit acestora despre abilitatile necesare pentru dezvoltarea unei cariere de succes, oferind exemple din propria experienta ca reprezentant al echipei de management a BRD. A urmat apoi o sesiune de intrebari si raspunsuri, la care elevii s-au aratat interesati de cum este sa lucrezi intr-o astfel de institutie.
  • o competie nationala la care echipe de elevi si profesori vor organiza, timp de o saptamana (7-11 aprilie), activitati prin care le vor demonstra celor care sunt pe cale sa abandoneze scoala cat de importanta este educatia;

    Echipa care va desfasura activitatile cu cel mai mare impact la nivel local va fi premiata la “Gala Romanian Business Hall of Fame”, pe 28 mai, la Ateneul Roman din Bucuresti.
La editia de anul trecut, in proiectul “Educatia iti da valoare” s-au implicat 128 de voluntari BRD si peste 2800 de elevi din 93 de institutii de invatamant. Anul acesta, organizatorii isi propun sa ajunga la cel putin 5000 de elevi.Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


3010

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BRD-Groupe Societe Generale | Proiecte ONG | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro