RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


BRD finanteaza un turneu de promovare a valorilor romanesti prin muzica clasica si fotografie

BRD finanteaza un turneu de promovare a valorilor romanesti prin muzica clasica si fotografie

Turneul va cuprinde un recitaluri de pian cu lucrari ale lui George Enescu si o expozitie de fotografie cu peisaje din Romania.

(06 dec 2013)

Asociatia clujeana “Fapte” va organiza in luna decembrie un turneu de muzica clasica si fotografie, prin care isi propune sa promoveze valorile culturale romanesti.

Concert sustinut de Bogdan Vaida, solistul din cadrul turneului ‘Manifest pentru Romania’.Turneul se numeste “Manifest pentru Romania ” si este compus din 3 evenimente, care vor fi sustinute in Timisoara (luni, 9 decembrie), Baia Mare (marti, 10 decembrie) si Cluj-Napoca (joi, 19 decembrie). Pretul unui bilet va fi de 10 lei.

In cadrul evenimentelor, pianistul clujean Bogdan Vaida va sustine un recital de pian care va cuprinde lucrari ale marelui compozitor roman George Enescu, ale lui Johannes Brahms, unul dintre mentorii lui Enescu, dar si ale lui Franz Schubert, compozitor ale carui lucrari sunt inrudite cu cele ale lui Enescu la nivel muzical.

In plus, cei prezenti vor putea viziona o expozitie de fotografie cu peisaje din tara noastra. Expozitia se numeste “Romania in culori” si cuprinde lucrari ale unor fotografi romani.

Fotografie realizata de Vlad Dumitrescu si expusa in cadrul expozitiei 'Romania in culori', parte a turneului 'Manifest pentru Romania'

Prin acest turneu, organizatorii si sponsorii “Manifest pentru Romania” isi propun sa promoveze indeosebi muzica clasica romaneasca, insuficient de populara in randurile romanilor, dar si locurile din tara noastra cu un potential turistic deosebit, insa nevalorificat.

Fotografie realizata de Sorin Onisor, in Plesa, judetul Suceava. Fotografia va fi expusa in cadrul expozitiei 'Romania in culori', parte a turneului 'Manifest pentru Romania'

Organizatorii 'Manifest pentru Romania' vor sa duca turneul si peste hotare


In anul 2014, organizatorii isi propun sa ajunga cu acest turneu in 5 capitale europene, unde comunitatile de romani sunt numeroase, dar imaginea lor nu este una favorabila.

Prejudecatile referitoare la nationalitatea romana le resimte si Bogdan Vaida, solistul recitalului de pian si co-organizator al turneului. Bogdan Vaida s-a nascut in Cluj-Napoca, dar s-a stabilit in Germania acum 11 ani, tara ce ii ofera conditii mai bune pentru dezvoltarea profesionala. Impreuna cu fratele sau, Alin Vaida, si-a propus sa imbunatateasca imaginea Romaniei.
Alin Vaida, managerul turneului si coordonator de evenimente la Asociatia 'Fapte'
In acest sens, Alin Vaida, managerul turneului, spune ca organizatorii "isi propun sa raspunda propriilor frustrari, deseori intalnite si la altii. O facem prin muzica si fotografie, intrucat la acestea ne pricepem. O facem pentru noi, dar si pentru toti cei care vor sa ne asculte. Speram ca la finalul turneului, sa ne reindragostim de originile noastre si sa ii stimulam si pe altii sa faca la fel."

Fotografie realizata de Bogdan Botofei si expusa in cadrul expozitiei 'Romania in culori', parte a turneului 'Manifest pentru Romania'

'Ceahlau', fotografie din expozitia 'Romania in culori', parte a turneului 'Manifest pentru Romania'


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

3549

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BRD-Groupe Societe Generale | Proiecte ONG | Cultura

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro