RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


BRD a incheiat un parteneriat strategic cu fundatia HHC Romania

BRD a incheiat un parteneriat strategic cu fundatia HHC Romania

Parteneriatul a fost anuntat la un eveniment de stragere de fonduri pentru proiectele HHC, menite sa sprijine copiii institutionalizati.

(28 mar 2014)

Se numeste Luminita, are 23 de ani si e pictorita.

Luminita Conalos, alaturi de tabloul pe care l-a pictat in mai putin de 2 ore
Luminita Conalos, alaturi de tabloul pe care l-a pictat in mai putin de 2 ore

Talentul nu i l-au remarcat parintii, ci asistentul social care a ingrijit-o de la varsta de 9 ani.

Pana atunci, Luminita a locuit intr-un orfelinat din Maramures. Aici, la fel ca in mai toate insitutiile de stat de tip vechi, existau prea multi copii raportat la numarul de ingrijitori. Asta insemna ca acesti copii nu primeau atentia, grija, afectiunea si stimularea necesare pentru a se dezvolta armonios si a se putea integra mai tarziu in societate.

Insa, in anul 2000, Fundatia “Hope and Homes for Children” a reusit sa inchida institutia si sa le ofere copiilor de acolo un camin apropiat de cel normal, in case de tip familial.

In aceste case, locuiesc cel mult 12 copii, alaturi de o intreaga echipa de asistenti sociali. Impreuna, intemeiaza o adevarata familie, perfect integrata in comunitate.

Anul trecut, Luminita a parasit casa de tip familial in care a locuit vreme de 13 ani si s-a mutat in Bucuresti. Cu sustinerea celor de la HHC Romania, a reusit sa-si valorifice talentul la pictura si este acum pregatita sa se integreze in societate si sa devina independenta.

HHC Romania a sprijinit pana acum peste 23.000 de copii


Luminita este doar unul dintre destinele pe care fundatia HHC Romania a reusit sa le schimbe. De la infiintare, au scos din cele 47 de orfelinate de tip vechi pe care le-au inchis in jur de 5000 de copii, iar pana in anul 2020 isi propun sa ii ajute si pe cei 10.000 de copii care inca mai traiesc in astfel de conditii.

Pe langa eforturile pe care le fac pentru a oferi copiilor institutionalizati un camin decent, cei de la HHC Romania au si programe de prevenire a abandonului familial si de reintegrare in societate a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului.

Pana acum, au reusit sa previna separarea a aproximativ 17.000 de copii de familiile lor naturale, care ar fi avut loc din cauza saraciei. Puteti urmari cateva cazuri emotionante in materialul de mai jos:BRD, partener strategic al HHC Romania


In aceasta lupta pentru imbunatatirea sistemului de protectie a copilului in Romania, celor de la HHC li s-a alaturat BRD Groupe Societe Generale.

Cele doua organizatii au incheiat un parteneriat strategic, primul de acest tip pe care fundatia il are cu o companie de pe piata romaneasca, conform declaratiei directorului national al HHC, Stefan Darabus.

Deocamdata, BRD a donat 200.000 de euro pentru proiectele pe care  HHC le va desfasura in viitor. Printre acestea, se numara constructia a doua case de tip familial in judetul Cluj, reabilitarea unor apartamente sociale in judetul Botosani si finantarea unui program prin care fundatia ofera apartamente de tranzit pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copiilor.

Inmanarea unui cec simbolic din partea BRD
Inmanarea unui cec simbolic din partea BRD

Jumatate din suma oferita de BRD a fost stransa printr-un program de donatii al angajatilor, pe parcursul anului 2013. Cealalta jumatate a fost acoperita din fondurile bancii.

Cosmina Frincu, CSR & Sponsorship Manager in cadrul BRD, ne-a explicat de ce au ales acest partener: Cosmina Frincu, CSR & Sponsorship Manager in cadrul BRD

"Ne-a placut ca ei au venit cu un plan concret pentru a-i scoate din institutiile de tip vechi pe cei peste 10.000 de copii aflati inca acolo. Este un plan cu foarte mari sanse de reusita. De aceea, am hotarat sa ne alaturam unui proiect care ne va aduce o foarte mare implinire, pentru ca va avea rezultate vizibile. E important sa le aratam salariatilor nostri ca banii lor se duc in lucruri concrete, care schimba in bine vieti."

Pe langa sustinerea din partea BRD, HHC Romania a incercat sa atraga finantare de la personalitati din mediul cultural romanesc.

Prin urmare, a organizat TwinArt, un eveniment caritabil la care li s-au alaturat artisti consacrati precum violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licaret, artistii cvartetului Ad Libitum si ai Zoli Toth Quartet, actorul Mircea Diaconu si scriitorii Filip Florian si Matei Florian.

Evenimentul a fost prezentat Amalia Enache, ambasador HHC Romania, iar Principesa Marina Sturdza, presedintele onorific al HHC Romania, a fost de asemenea invitat special.

Puteti afla mai multe detalii despre eveniment de pe site-ul twinart.hhcromania.org.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1650

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BRD-Groupe Societe Generale | Proiecte ONG | Incluziune si diversitate | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Grupul Coca-Cola HBC si-a publicat raportul integrat pentru anul 2014

Aflati care au fost performentele de sustenabilitate la nivel global si ce premiu a primit una dintre fabricile Coca-Cola din Romania.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.