RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Bloomberg: Investitiile in energie verde, in crestere in 2014

Bloomberg: Investitiile in energie verde, in crestere in 2014

Aflati cat s-a investit in dezvoltarea energiilor regenerabile si care au fost sectoarele, tarile si proiectele cu cele mai mari finantari.

(26 ian 2015)

Bloomberg New Energy Finance”, o divizie a companiei Bloomberg, specializata in analiza tendintelor de pe piata energiei, a publicat recent o serie de informatii referitoare la evolutia investitiilor in energie “curata”, pe parcursul anului 2014.

Conform analistilor, anul trecut, aceste investitii au crescut cu 16% fata de anul 2013, ajungand la suma de 310 miliarde de dolari la nivel global. Cel mai mult s-a investit in sectorul energiei solare, iar tara cu cele mai mari investitii a fost China.

Sectoarele energetice cu cele mai mari investitii


Aproape jumatate din suma investita in 2014 in energii verzi a fost fost directionata catre sectorul energiei solare. Fata de 2013, aceasta reprezinta o crestere cu 25%. Investitiile in energia eoliana au crescut si ele, cu 11% comparativ cu 2013, pana la aproape 100 de miliarde de dolari.

De asemenea, s-a inregistrat o majorare a sumelor alocate tehnologiilor inteligente de stocare a energiei sau de eficientizare energetica. In 2014, investitiile in acest sector au crescut cu 10% fata de 2013, pana la 37 de miliarde de dolari.

Au existat insa si sectoare care au inregistrat scaderi ale investitiilor fata de 2013. Este vorba despre productia de biocombustibil (in scadere cu 7%), productia de biomasa si energie din deseuri (in scadere cu 10%) si de mini-proiecte hidro-electrice (in scadere cu 17%).

Regiunile cu cele mai mari investitii in energii verzi


Tara in care s-au inregistrat cele mai mari investitii in energii din surse regenerabile in 2014 este China. Aici, investitorii au alocat aproape 90 de miliarde de dolari, cu 32% mai mult decat in 2013.

Urmatoarele clasate sunt: S.U.A - cu aproape 52 miliarde de dolari si o crestere de 8%, Japonia - cu aproximativ 41 de miliarde si o crestere de 12%, Canada - cu 9 miliarde si o crestere de 26%, Brazilia - cu aproape 8 miliarde si o crestere de 88%, India - cu aproape 8 miliarde si o crestere de 14% si Africa de Sud - cu 5,5 miliarde si o crestere de 5%.

In Europa, investitiile in energii din surse regenerabile au crescut cu doar 1% in 2014 fata de 2013, la 66 miliarde de dolari. Cel mai mult s-a investit in proiecte eoliene off-shore.

Dintre tarile europene, pe primele locuri s-au situat Marea Britanie si Germania - cu investitii de cate aproximativ 15 miliarde de dolari si o crestere de 3% fata de 2013, urmate de Franta, cu investitii de 7 miliarde de dolari si o crestere de 26%.

Companiile care au investit in energii curate in 2014 si proiectele lor


Pe piata globala a investitiilor in energii din surse regenerabile, s-au remarcat urmatoarele proiecte finantate in 2014:
  • parcul eolian Gemini din Olanda, in care compania Typhoon Offshore a investit 3.8 miliarde de dolari (cea mai mare investitie intr-un proiect de energie regenerabila non-hidro de pana acum); Iata o prezentare a proiectului:


  • parcul eolian Dudgeon din Marea Britanie, in care compania Dudgeon Offshore Wind Limited (DOW), subsidiara a Statoil si Statkraft, a investit 2,6 miliarde de dolari;

    Parcul eolian Dudgeon din Marea Britanie
    Parcul eolian Dudgeon din Marea Britanie
  • parcul eolian Wikinger din Germania, dezvoltat de compania spaniola Iberdrola, cu o investitie de 1,7 miliarde de dolari;
  • parcul de panouri fotovoltaice Setouchi Mega PV din Japonia, finantat de GE Energy Financial Services si Toyo Engineering Corporation cu 1,1 miliarde de dolari;
  • centrala termica solara Xina Solar One, construita in Africa de Sud, cu o investitie de 1 miliard de dolari de un consortiu din care face parte si multi-nationala Abengoa;
Investitii considerabile au mai fost facute in: compania producatoare de baterii lithium-ion Boston-Power (250 de milioane de dolari), compania producatoare de energie solara Sunnova Energy (250 de milioane de dolari) si in Sunrun, companie care ofera finantare pentru proiecte rezidentiale de instalare de panouri solare (150 de milioane de dolari).

Pentru mai multe informatii despre investitiile in energii verzi de anul trecut, puteti consulta site-ul Bloomberg sau prezentarea de mai jos:
Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2022

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Tendinte CSR | Investitii sustenabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro