RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


BlackBox reconditioneaza gratuit computere pentru copiii defavorizati

BlackBox reconditioneaza gratuit computere pentru copiii defavorizati

Firma de IT a colectat computere de la 5 companii. Dupa ce le va reconditiona, le va dona copiilor cu posibilitati materiale reduse

(20 iul 2009)

Firma de IT BlackBox Service&Backup a realizat in perioada 1-30 iunie o campanie de colectare de calculatoare. Aceasta s-a adresat companiilor si institutiilor din Bucuresti. Aparatura colectata va fi reconditionata gratuit de BlackBox si donata copiilor cu posibilitati materiale reduse.

Campania, "Computeriada – Ajuta un copil sa invete", a beneficiat de sprijinul asociatiilor partenere OvidiuRom si MaiMultVerde si a fost promovata cu ajutorul Hotnews.ro, Charitygift.ro si Dasiprimeste.ro.

Firmele care au dorit sa se implice in initiativa de donare au fost invitate sa completeze un formular pe site-ul campaniei. O echipa Blackbox le contacta si se deplasa la sediul lor pentru a prelua computerele.

BlackBox a colectat astfel 91 de calculatoare si laptopuri de la cinci companii din Bucuresti. Dupa ce le va reconditiona, le va dona copiilor defavorizati, aflati in grija asociatiei OvidiuRom.

Donatii

Cea mai semnificativa donatie a venit din partea firmei de consultanta si audit KPMG Romania. Aceasta a donat nu mai putin de 70 de laptopuri. Printre companiile si institutiile care au mai donat se numara British Council, E-dea Works, Promeso si Fundatia Tineri pentru Tineri.

BlackBox asigura reconditionarea gratuita a computerelor. Acestea vor fi reparate si reconditionate astfel incat sa respecte cerinte minime din punct de vedere tehnic. Componentele care nu vor putea fi utilizate de BlackBox vor fi trimise catre centre specializate pentru reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Beneficiari

Computerele vor fi donate copiilor care fac parte din programul “Fiecare copil in scoala” si care au participat la ateliere de informatica orgBeneficiarianizate de OvidiuRom. Acesti copii provin din familii cu posibilitati materiale reduse din Bacau, Buhusi si Bucuresti.

Compania sustine ca pe computerele care vor ajunge la copii va instala o versiune a sistemului de operare Linux. De asemenea, computerele vor fi dotate cu diverse programe educationale.

BlackBox Service&Backup afirma ca va lansa din nou campania Computeriada in toamna acestui an.


Despre BlackBox Service&Backup

BlackBox Service&Backup este o firma care ofera servicii de service si suport IT. Oferta companiei include mentenanta sistemelor, verificarea periodica a serverelor, acces gratuit la serverul de web si de e-mail, precum si back-up-ul de date.



4170

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro