RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Bilantul Eco-Rom Ambalaje pentru anul 2014

Bilantul Eco-Rom Ambalaje pentru anul 2014

Aflati cum a reusit organizatia sa creasca volumul de deseuri colectate de la populatie, dar si ce alte actiuni a desfasurat anul trecut.

(30 apr 2015)

Eco-Rom Ambalaje, organizatie colectiva din domeniul reciclarii deseurilor de ambalaje, si-a publicat recent raportul de activitate pentru anul 2014. Anul trecut, a colectat selectiv de la populatie o cantitate de deseuri cu 55% mai mare decat in 2013 si a instalat puncte de colectare selectiva in 63 de orase noi.

Sorin Cristian Popescu, Directorul General al Eco-Rom Ambalaje, a explicat cum au reusit sa obtina aceasta performanta:
Sorin Cristian Popescu, Directorul General al Eco-Rom AmbalajeCantitatile de deseuri de ambalaje reciclate de la populatie au crescut an de an, in principal datorita contributiei membrilor Eco-Rom Ambalaje la realizarea unui sistem eficient de colectare separata. Investitiile noastre pentru acest sector s-au ridicat anul trecut la aproximativ 10 milioane de lei - acestea incluzand costurile de colectare, sortare si transport al deseurilor catre fabricile de reciclare, investitiile in infrastructura de colectare separata si in campaniile de informare a populatiei privind importanta reciclarii deseurilor de ambalaje.

Obligatiile si rolul Eco-Rom Ambalaje


Legislatia ii obliga pe toti producatorii si importatorii din Romania sa recicleze minimum 55% din cantitatea de ambalaje pe care o pun pe piata. Pentru a putea respecta legea, mai multe companii au infiintat in anul 2003 Eco-Rom Ambalaje, o organizatie de preluare de responsabilitati.

Organizatia a inceput sa functioneze in 2004. De atunci, dezvolta infrastructura de colectare selectiva a deseurilor pentru populatie, cu ajutorul autoritatilor locale si a operatorilor de salubritate desemnati pe plan local. De asemenea, desfasoara campanii de educare a populatiei in domeniul reciclarii.

De la infiintare, Eco-Rom Ambalaje a contribuit la reciclarea a aproximativ 3 milioane de tone de deseuri de ambalaje.

Performantele Eco-Rom Ambalaje in anul 2014


Anul trecut, Eco-Rom Ambalaje a colectat selectiv de la populatie peste 54.000 de tone de deseuri de ambalaje, o cantitate cu 55% mai mare decat cea colectata in 2013. Cresterea s-a datorat investitiei in infrastructura de colectare si in campaniile de educare a populatiei.

In 2014, organizatia a instalat puncte de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje in 63 de orase noi. Atfel, numarul oraselor in care cetatenii pot depozita separat deseurile a crescut de la 464 la 527. Conform reprezentantilor organizatiei, aproape 50% din populatia Romaniei are acum acces la serviciul de colectare selectiva.

In ceea ce priveste organizarea de campanii de informare si educare a populatiei, anul trecut, Eco-Rom Ambalaje a continuat cateva dintre proiectele initiate anterior, si anume:

Pe langa initiativele desfasurate pentru colectarea selectiva a deseurilor de la populatie, Eco-Rom Ambalaje a colectat si a reciclat deseuri si de la companii din sectoarele comercial si industrial. Astfel, cantitatea totala de deseuri colectata de organizatie in 2014 a depasit 376.000 de tone.

Aceasta reprezinta 60% din cantitatea de ambalaje pusa pe piata de catre companiile membre si 62% din cantitatea de ambalaje reciclata in Romania in 2012 (raportarea facuta la cele mai recente date ANPM).


Evolutia cantitatii de ambalaje pusa pe piata de membrii Eco-Rom Ambalaje si a cantitatii reciclate de organizatie


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2218

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Eco-Rom Ambalaje | Protectia mediului | Rapoarte CSR | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro