RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Bilant Conferinta CSR "12

Bilant Conferinta CSR "12

Participantii au dezbatut cateva provocari ale CSR-ului, precum implicarea consumatorilor sau promovarea proiectelor in blogosfera.

(23 oct 2012)

Pe 19 octombrie, Saga Business and Community si Medien Conferences au organizat la Bucuresti cea de-a VII-a editie a conferintei internationale CSR’12. Evenimentul a avut ca tema “Noua geografie a CSR-ului si a sustenabilitatii” si a adus in discutie modul in care se aplica practicile de CSR in diferite tari, modalitatile prin care pot fi implicati bloggerii in promovarea sustenabilitatii, ce inseamna consum sustenabil etc. 

Conferinta CSR 12 Yves Nissim, Deputy Chief CSR Officer in cadrul Orange Group a explicat participantilor cum isi adapteaza compania strategia globala de CSR la nivel local. Dialogul cu stakeholderii locali este un element cheie in stabilirea prioritatilor in fiecare tara. De exemplu, daca in Europa Occidentala, accentul se pune pe siguranta si accesibilitatea serviciilor companiei pentru persoanele defavorizate, in Africa este importanta dezvoltarea economica. In Romania, Orange a inceput anul trecut procesul de consultare a stakeholderilor. 

O alta abordare a avut-o Dana Dobrescu, Communication Manager, Unilever, care a spus ca sustenabilitatea si profitabilitatea nu trebuie privite separat, deoarece a face business sustenabil inseamna a face profit. Compania si-a propus ca, pana in 2020 sa-si dubleze profitul si, in acelasi timp, sa reduca la zero impactul asupra mediului. (mai multe detalii despre planul de sustenabilitate Unilever aici ). 

In cadrul conferintei s-a discutat, de asemenea, despre consumul sustenabil. Astfel, aflam ca acesta este o tendinta generala in randul consumatorilor, iar companiile incearca sa se adapteze acestor nevoi. Lavinia Toma, Head of Corporate Communications, Henkel Romania a prezentat cateva produse cu impact mai redus asupra mediului (ex. samponul pudra sau detergentul compact) precum si alte inovatii tehnologice.

 Rolul tehnologiei in construirea unui viitor sustenabil 


Conferinta CSR 12

Alina Pavel, CSR Officer, Orange Romania, a prezentat in cadrul conferintei modul in care tehnologia poate fi utila in viata de zi cu zi. De exemplu, printr-un nou serviciu, utilizatorii Orange pot plati prin SMS calatoria la metrou. De asemenea, o inovatie este si aplicatia pe mobil Orange Explorer, care permite vizualizarea 3D a exponatelor de la Muzeul Antipa sau a unor expozitii de graffiti virtuale in statiile de metrou. 

Un alt exemplu de folosire a tehnologiei pentru dezvoltarea oraselor a fost un proiect din Suedia. Mihai Alexandru Badescu, Marketing & Strategy Manager Romania & Moldova, Erricson Romania a prezentat platforma industriala Stockholm Royal Seaport  care va fi schimbata cu un cartier sustenabil pana in 2030. 

CSR si sustenabilitate in blogosfera


Un alt subiect dezbatut la eveniment a fost implicarea bloggerilor in promovarea practicilor de CSR. Iata cateva sfaturi pe care le-au dat invitatii Mircea Tomescu, Managing Director, Graffiti PR si bloggerul Cristian China Birta (Chinezu ) pentru a atrage interesul bloggerilor:  
  • abordarea in functie de rolul social pe care bloggerul il joaca la momentul respectiv: daca se comporta ca un jurnalist (analizeaza subiectul, il documenteaza), publisher (isi vinde produsul pentru profit si scrie in functie de cererea pietei) sau celebritate (influenteaza agenda mass-media)
  • proiectul trebuie desfasurat sub forma de povesti autentice, iar bloggerul va scrie in urma experientei personale rezultate din interactiunea directa cu proiectul
  • in comunicarea cu bloggerii nu trebuie folosita aceeasi abordare ca pentru jurnalisti. Companiile comunica despre CSR “ca si cum ar fi o carte tehnica” (Chinezu’).  Bloggerul trebuie abordat personalizat si nu printr-un comunicat de presa. 

Bloggerul Cristian China Birta (Chinezu’) da un exemplu de invitatie inedita intr-un proiect de CSR derulat de Petrom. Iata mai jos filmuletul: Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro. 


2269

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro