RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


BCR sustine tinerii antreprenori - programul Start! Business

BCR sustine tinerii antreprenori - programul Start! Business

Peste 50 de angajati BCR ofera consultanta unui numar de 55 de echipe de studenti, pentru a-i ajuta sa-si dezvolte propriile afaceri.

(19 mar 2010)

BCR si Junior Achievement deruleaza in aceasta perioada programul de educatie economica si antreprenoriala pentru studenti, Start! Business. In cadrul lui, 55 de echipe de studenti, din 15 universitati, beneficiaza de sprijinul a 53 de angajati BCR, care, in mod voluntar, le ofera consultanta pentru a-i ajuta sa-si puna in aplicare ideile de afaceri. 

Scopul programului este  sa le ofere tinerilor o experienta reala de antreprenoriat. Asistati de profesori coordonatori si de consultanti BCR, studentii au ocazia sa invete lucruri practice despre coordonarea unei afaceri. 

Ramona Ioana Lohan, Seful Departamentului de Relatii Comunitare, BCR, spune cu privire la specificul programului: 
Ramona Ioana Lohan
Start!Business! raspunde uneia dintre prioritatile strategice ale BCR in ceea ce priveste implicarea in comunitate: stimularea antreprenoriatului. El are de asemenea o importanta componenta educationala, fiind bazat pe metoda learning by doing. Totodata, consultantii vountari din BCR isi valorifica know-how-ul in beneficiul antreprenorilor de maine

Etapele programului 

Start! Business In perioada 1 octombrie - 30 noiembrie 2009, programul a fost promovat de reprezentantii Junior Achievement si o parte din voluntarii BCR in cele mai importante  universitati din tara. In urma acestei actiuni, 60 de echipe de studenti s-au inscris in program, pe site-ul Start-Business.ro.

Echipele au avut timp pana pe 20 ianuarie 2010 sa realizeze un plan de afaceri. Ele au beneficiat si de sprijinul unor consultanti voluntari din partea BCR.

Intre 20 ianuarie si 1 februarie, consultantii BCR si reprezentantii Junior Achievement au evaluat planurile de afaceri si le-au facut recomandari studentilor.

In urma acestei etape, 55 de echipe si-au putut infiinta asa-zise "companii pilot", cu scopul de a-si testa ideea de afacere sau chiar de a face primii pasi pentru a o pune in practica. Pana pe 30 martie, ei trebuie sa gestioneze aceste "companii pilot", beneficiind in continuare de ajutorul Junior Achievement si al consultantilor BCR.

In functie de rezultatele obtinute pana pe 30 martie, un numar de 15 echipe vor fi selectate pentru a participa la Targul National de produse si servicii, care va avea loc in data de 23 aprilie. Aici, studentii vor putea sa-si prezinte proiectul de afaceri unor potentiali investitori.

Tot atunci, se vor desemna echipa sau echipele castigatoare. Acestea vor primi din partea BCR un seed-grant (finantare nerambursabuila pentru pornirea afacerii) si o bursa de participare la competitia internationala JA-YE Europe Entreprise Challenge Bulgaria, din iunie 2010.

Programul se va incheia pe 27 mai, cu o intalnire in cadrul careia se vor prezenta rezultatele si se vor dezbate lectiile invatate. De asemenea, se va urmari identificarea de noi idei de proiecte si modalitati de a imbunatati prezentul program. Vor fi invitati sa participe studenti, profesori, voluntari consultanti, jurnalisti si reprezentanti ai Ministerului Educatiei.

Alte detalii despre programul Start! Business se pot afla pe site-ul acestuia (inclusiv planurile de afaceri ale studentilor) sau pe site-ul BCR

4217

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BCR | Antreprenoriat social

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.