RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


BCR a lansat o platforma de donatii online pentru ONG-uri

BCR a lansat o platforma de donatii online pentru ONG-uri

Pe platforma "Bursa Binelui", ONG-urile pot sa inscrie proiecte, iar utilizatorii pot sa faca donatii online sau sa devina voluntari.

(03 dec 2012)

BCR, in parteneriat cu furnizorul de servicii de plati online EuroPayments Services, a lansat o platforma online de donatii pentru ONG-uri, numita “Bursa Binelui ". Organizatiile pot sa se inscrie cu proiecte, iar vizitatorii pot sa faca donatii online, fara comision, pentru proiectul preferat.  
Evolutia activitatilor derulate pe platforma
Platforma ofera ONG-urilor posibilitatea sa se inregistreze si, ulterior, sa inscrie proiecte. Pentru aceasta, un reprezentant al organizatiei trebuie sa creeze un cont de utilizator si sa introduca toate datele ONG-ului. De asemenea, pot fi postate fotografii relevante si clipuri video despre proiectele desfasurate. Fiecare organizatie care se inscrie pe platforma va incheia un contract cu cei de la euplatesc.ro, iar donatiile facute pentru proiectele lor le vor fi transferate in cont in fiecare luna.

Ceilalti utilizatori au posibilitatea de a derula mai multe actiuni in cadrul platformei:
  • Sa doneze. Donatiile se fac online, iar tranzactiile sunt 100% securizate, cu ajutorul EuroPayments Services. Suma minima care poate fi donata este de 5 RON. De asemenea, utilizatorii, in functie de numarul de donatii, primesc diferite badge-uri de multumire pe care le pot posta pe retelele sociale. Organizatiile vor fi incurajate sa trimita rapoarte catre donatorii lor, pentru a demonstra buna utilizare a resurselor si ca sa-i incurajeze pe acestia sa le sustina in continuare.
  • Sa devina voluntari. Pentru aceasta, vizitatorii trebuie sa intre pe profilul unei organizatii si sa completeze un formular cu motivatia si datele de contact, urmand ca un reprezentant al ONG-ului sa ia legatura cu el. 
  • Sa promoveze o cauza prin retelele sociale. Harta cu proiectele inscrise pe Bursa Binelui
In plus, platforma include si o harta interactiva unde utilizatorii pot gasi proiectele inscrise, in functie de regiunea in care se desfasoara.

Pana in prezent, s-au inregistrat 34 de ONG-uri care au inscris 13 proiecte.

“Bursa Binelui” va fi promovata prin 3 campanii de comunicare pe care BCR le va desfasura in acest an.


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

13265

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BCR | Finantari si sponsorizari | Fundraising | Produse responsabile | Social Media CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro