RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Avon ofera finantari in valoare de 100.000 de dolari pentru proiecte sociale si de sanatate

Avon ofera finantari in valoare de 100.000 de dolari pentru proiecte sociale si de sanatate

Pana pe 25 august, ONG-uri si institutii publice pot sa depuna proiecte de interventie in cazul cancerului la san sau a violentei domestice.

(04 iul 2013)

Avon Cosmetics Romania a anuntat lansarea unui nou program de finantare, prin care va sustine proiecte de interventie impotriva cancerului la san sau a violentei domestice. Acesta se adreseaza ONG-urilor, autoritatilor locale si institutiilor publice din Romania care activeaza in domeniul sanatatii sau a serviciilor sociale.

Program Finantare Avon 2013 In total, compania va acorda 100.000 de dolari, care sunt repartizati pe doua linii de finantare: 
  • Fondul “Proiecte pentru sanatatea sanilor” care se adreseaza organizatiilor cu expertiza in probleme legate de cancerul la san, precum si institutiilor publice sau private care ofera servicii medicale directe. Prin acest fond vor fi finantate proiecte care au ca scop depistarea precoce, interventia si recuperarea in cazul cancerului la san. Suma alocata este de 55.000 de dolari. Bugetul pentru proiectele propuse trebuie sa se incadreze intre 15.000 de dolari si 40.000 de dolari.  
  • Fondul “Proiecte pentru victimele violentei domestice” care se adreseaza organizatiilor neguvernamentale cu expertiza in probleme legate de violenta domestica si institutii publice sau private care ofera servicii sociale specializate. Vor fi finantate in aceasta categorie proiecte de suport pentru victimele violentei domestice. Pentru aceste proiecte vor fi acordati 45.000 de dolari. In acest caz, bugetul pentru proiectele propuse trebuie sa se incadreze intre 15.000 de dolari si 30.000 de dolari.
Proiectele trebuie desfasurate pe o perioada de minimum 6 luni si maximum 1 an. De asemenea, aplicantul trebuie sa aiba o contributie de cel putin 10% din valoarea totala a proiectului.

Pentru a solicita o finantare, aplicantii trebuie sa-si creeze un cont pe platforma www.avon.grantwizard.ro si sa completeze un formular de aplicatie aferent liniei de finantare. 

Termenul limita pentru inscriere este de 25 august.

Evaluarea aplicatiilor va fi realizata in 3 etape:
  • In prima etapa, proiectele vor fi evaluate de catre un juriu format din reprezentanti Avon precum si alti specialisti din companii sau institutii publice. Printre criteriile de selectie se numara: expertiza aplicantului, transparenta organizatiei, urgenta nevoii identificate, claritatea si realismul proiectului, masura in care obiectivele sunt specifice, masurabile si raspund scopului propus etc.
  • In cea de-a II-a etapa organizatorii vor face vizite la locatia de desfasurare a proiectelor preselectate.
  • In cea de-a III-a etapa vor fi selectati castigatorii. Acestia vor fi anuntati pe 15 septembrie.
Mai multe detalii despre programul de finantare Avon 2013 si criteriile de eligibilitate pot fi gasite in ghidul aplicantului de pe platforma www.avon.grantwizard.ro.

Razvan Diratian, General Manager Avon România si Moldova spune: "Este datoria noastra sa fim alaturi de cei care, zi de zi, lupta pentru femeile din Romania si sa finantam proiecte cu un real impact in viata romanilor. Doar impreuna, mediul privat, public si ONG, le putem arata romanilor ca schimbarile in bine se pot produce dacă exista interes, dedicare si efort comun

Avon dezvolta si sustine proiecte sociale in Romania pe peste 11 ani. Directiile de actiune ale companiei sunt: lupta impotriva cancerului la san concretizata prin "Campania pentru Sanatatea Sanilor" si lupta impotriva violentei domestice prin "Campania Respectului". Pana in prezent, Avon a investit peste 2,4 milioane de dolari in dotarea cu echipamente medicale a centrelor de oncologie din intreaga tara, in campanii nationale de informare si educare a publicului feminin, in programe de screening pentru femeile peste 40 de ani, dar si in pregatirea asistentilor sociali si maternali care intra in contact cu victimele violentei domestice.


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

4736

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Avon Cosmetics Romania | 1 din 8 femei - editia 2006 | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro