RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Automobil 100% electric adus pe piata din Romania de Renault

Automobil 100% electric adus pe piata din Romania de Renault

Aflati care sunt performantele acestui model si unde poate fi testat, incepand de pe 12 iunie 2014.

(12 iun 2014)

Grupul Renault a lansat pe piata din Romania un model inovator de masina 100% electrica, cu 2 locuri, destinata deplasarii in oras. Se numeste Twizy, are dimensiuni apropiate de cele ale unui scuter (2,34 metri lungime si 1,24 metri latime) si functionalitatile unei masini.

Modelul Twizy de la Renault

Se poate incarca la orice priza de 220 V, are nevoie de 3 ore si 30 de minute pentru o incarcare completa si consuma aproximativ la fel de multa energie ca un fier de calcat. Incarcat complet, poate circula pe o distanta de aproximativ 80 de kilometri in conditii de trafic normal si 55 de kilometri in conditii extreme (atunci cand este ger, de exemplu).

Exista doua variante a modelului Twizy, una a carei viteza maxima este de 45 km/h si cealalta - care atinge 80 km/h. Prima costa de la 7.000 de euro cu TVA inclus, iar cea de-a doua - de la 7.700 de euro cu TVA inclus. De asemenea, se poate achizitiona in leasing.

La aceste costuri, se adauga chiria bateriei, care se calculeaza in functie de rulaj. De exemplu, la un rulaj anual de 2500 de kilometri, un utilizator va plati lunar 30 de euro, cu TVA inclus. Conform reprezentantilor companiei, inchirierea bateriei reduce costurile achizitionarii masinii si ii asigura cumparatorului o garantie pentru functionarea acesteia la cel putin 75% din capacitate.

Modelul Twizy poate fi testat incepand de astazi, 12 iunie 2014, in parcarea centrului comercial Baneasa, Bucuresti. In perioada iunie-iulie, va fi disponibil pentru testare si in alte centre comerciale din tara: Iasi, Cluj, Bacau, Timisoara si Constanta.

Actiuni de promovare a modelului


Pe langa traditionalele teste, Renault Romania va pune la dispozitia publicului mai multe aplicatii, pentru familiarizarea cu modelul Twizy.

Una dintre ele este o aplicatie pe Kinect, care va putea fi folosita de oricine va merge in centrele de testare. Modelul Twizy va fi proiectat in format 3D pe niste ecrane, iar utilizatorii vor avea ocazia sa interactioneze la modul virtual cu acesta (sa il roteasca, sa il incarce etc.).

O alta aplicatie va fi disponibila pe pagina de Facebook a companiei. Aplicatia va permite utilizatorilor sa creeze mixuri de muzica electronica pe care le pot ulterior inscrie intr-un concurs. Vor fi acordate, prin tragere la sorti, diverse premii, printre care si marele premiu care va consta in testarea timp de 2 luni a modelului Twizy, in iulie si august.

O alta competitie va avea loc pe postul de radio Kiss FM. Aceasta va fi destinata DJ-ilor, care vor fi invitati sa inscrie in concurs diverse mixuri de muzica electronica. Un juriu specializat va desemna castigatorul, care va primi la randul lui o masina Twizy pentru a o testa timp de 2 luni. In plus, melodia castigatorului va fi difuzata pe Kiss FM.

Despre motivatia companiei de a dezvolta modelul Twizy


Twizy a fost introdus pe piata internationala in anul 2011, iar de atunci se produce in fabrica Renault din orasul Valladolid, Spania. Conform reprezentantilor companiei, nu exista in acest moment un model concurent.


Din declaratiile oficiale, unul dintre motivele pentru care a fost creat este acela ca Grupul Renault incearca sa reduca amprenta de carbon generata de-a lungul ciclului de viata al produselor sale, in conditiile in care 85% din aceasta cantitate este data de utilizarea vehiculelor.

Grupul si-a propus sa-si reduca amprenta cu 3% anual, in perioada 2010-2016. Pana acum, a reusit sa isi indeplineasca obiectivul, reducand-o cu 10% in perioada 2010-2013.

Conform datelor furnizate de reprezentantii companiei, o contributie semnificativa in realizarea acestui obiectiv l-a avut decizia de a introduce o gama de masini 100% electrice, gama din care face parte si modelul Twizy.

Puteti gasi mai multe detalii despre model si despre performantele companiei in incercarea de a-si limita impactul asupra mediului pe site-ul www.renault.ro.Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


3024

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Dacia Groupe Renault | Protectia mediului | Produse responsabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro