RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Au inceput inscrierile pentru Innovation Labs 2.0

Au inceput inscrierile pentru Innovation Labs 2.0

Pana pe 5 martie 2015, tinerii antreprenori pot propune idei de afaceri din domeniul tehnologiei si pot obtine finantari in etapa finala.

(23 feb 2015)

Tech Lounge, cu sprijinul, Orange, Carrefour, Microsoft YouthSpark si Fundatia Romano-Americana, va organiza a treia editie a „Innovation Labs 2.0”, un program prin care ii ajuta pe studentii si tinerii antreprenori pasionati de tehnologie sa-si infiinteze propriile afaceri.

Cei interesati se pot inscrie in competitie pana pe 5 martie 2015, completand un formular pe site-ul Innovation Labs 2.0.Ideile inscrise trebuie sa se incadreze in una dintre urmatoarele teme:
 • Internet of things: dispozitive precum cele de monitorizat diverse activitati sau starea de sanatate a clinetilor, senzori de vreme sau de poluare, aplicatii pentru case inteligente etc.
 • Disruptive Retail: aplicatii pentru imbunatatirea proceselor de vanzare din magazine;
 • Mobile: aplicatii mobile in domenii precum educatie, sanatate si servicii medicale, monitorizarea comportamentelor, time management, finante etc.

Etapele competitiei


Innovation Labs 2.0 va avea loc in Bucuresti si Cluj-Napoca, in perioada 21 februarie - 25 mai 2015, si va cuprinde urmatoarele evenimente:
 • 7 martie 2015: un hackathon, adica un eveniment de o zi, in care participantii isi vor prezenta ideile de afaceri in fata audientei, intr-un singur minut, le vor alege pe cele mai bune, vor forma echipe in functie de preferintele lor pentru aceste idei, iar apoi le vor dezvolta in doar 24 de ore, alaturi de un mentor. Vezi aici lista mentorilor.

  La final, vor prezenta planul realizat in fata unui juriu, care va decide ce idei de afaceri se califica pentru etapa urmatoare.
 • 24 februarie - 19 mai: 13 discutii pe teme legate de tehnologie. Urmariti mai jos tematicile lor:

  temele de discutie
 • 9 martie - 22 mai: 10 workshop-uri pentru dezvoltarea ideilor de afaceri selectate de juriu. Urmariti mai jos tematicile acestora:

  temele workshop-urilor
 • 21, respectiv 23 aprilie: Boost Day, o prezentare de 3 minute in fata participantilor la competitie, a mass-mediei si a unui juriu, cu scopul de a strange feedback si a imbunatati planul de afacere;
 • 20, respectiv 25 mai: Demo Day, prezentarea afacerilor in fata audientei si a unui panel de manageri de top, antreprenori, investitori si business angels, cu scopul de a atrage finantare si a castiga vizibilitate.

Castigatorii editiilor anterioare


La primele 2 editii ale Innovation Labs 2.0 au participat peste 406 tineri antreprenori, care au lucrat la 38 de proiecte. Iata ce proiecte au castigat anul trecut:
 • cel mai bun pitch: Music Masters, o aplicatie mobila care permite chitaristilor amatori sa identifice acorduri pentru melodiile pe care vor sa le cante, sa le stocheze offline si sa le asculte oricand. Functioneaza ca un karaoke pentru chitara;
 • cel mai bun produs: Lifebox, o aplicatie pentru mobil care permite utilizatorilor sa creeze albume foto comune cu prietenii lor, instant, fara a fi nevoiti sa isi faca vreun cont;
 • cea mai buna afacere: Openmind Retail Analytics, platforma care ii ajuta pe retaileri sa isi optimizeze afacerea, prin selectarea eficienta a clientilor. Openmind monitorizeaza prin WiFi locatiile clientilor in interiorul magazinelor si inregistreaza detalii cu privire la vizitele cumparatorilor, durata de vizitare si rata de cumparare.

Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2382

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Finantari si sponsorizari | Educatie | Inovatie sociala

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro