RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Ateliere de programare pentru copii, organizate de Orange Romania

Ateliere de programare pentru copii, organizate de Orange Romania

100 de copii din Bucuresti si Cluj vor invata cum sa isi creeze propriile animatii si cum sa foloseasca Internetul in mod sigur si util.

(30 ian 2015)

De Ziua Sigurantei pe Internet, Orange Romania va organiza o noua editie a #Super Coders, o serie de ateliere de programare pentru copii cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani. Atelierele vor avea loc in Cluj-Napoca si Bucuresti, pe 10 februarie 2015, intre orele 14 si 17.

Cei interesati isi pot inscrie copiii pana pe 4 februarie 2015, trimitand un e-mail la adresa: csr@orange.ro. Inscrierea este gratuita, insa locurile sunt limitate: 20 in Bucuresti si 15 in Cluj-Napoca.

Pe langa cele 2 ateliere destinate publicului larg, Orange va organiza simultan alte 2 ateliere, pentru copii aflati in situatii defavorizate. Este vorba despre 30 de copii din Bucuresti, aflati in evidenta organizatiei Salvati Copiii Romania, si 35 de copii din Cluj, inscrisi in Simplon Romania, organizatie care ofera cursuri gratuite de programare.

Continutul atelierelor


La cele 4 ateliere, copiii vor invata cateva notiuni de baza de programare, dar si cum sa utilizeze tehnologia in mod interactiv si cum sa foloseasca platforma Scratch, un instrument gratuit cu ajutorul carora isi vor putea crea propriile animatii, povesti sau jocuri.

Captura de ecran din programul Scratch
Captura de ecran din programul Scratch

Pe langa componenta de programare, trainerii vor explica participantilor cum si de ce trebuie sa foloseasca Internetul in siguranta si in mod util, ferindu-se de abuzuri.

De ce este utila programarea, chiar si la varste mici


Conform datelor Comisiei Europene, 4 milioane de oameni lucreaza in sectorul IT&C la nivelul Uniunii Europene, iar cererea e in crestere. In fiecare an, se creeaza 100.000 de noi locuri de munca in domeniu si se estimeaza ca pana in 2020 va exista un deficit de 900.000 de specialisti.

Pe langa ratiunile economice, reprezentantii Orange Romania mentioneaza si beneficiile invatarii programarii pentru copii. Se pare ca aeasta dezvolta creativitatea si logica si ii ajuta sa gaseasca solutii rapide la problemele din viata de zi cu zi.

Urmariti mai jos un grafic cu motivele pentru care copiii ar trebui sa invete programare:

Motivele pentru care copiii ar trebui sa invete programare
(Click pentru a mari)

Actiunea desfasurata de Orange Romania se incadreaza in una  dintre directiile strategiei de CSR a companiei, respectiv cea de educatie digitala. Nu este insa prima actiune de acest gen. Pentru a afla si despre alte initiative Orange din sfera digitala, consultati site-ul companiei.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2629

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Educatie | Cursuri

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro