RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Atelier de programare pentru copii defavorizati, organizat de Orange Romania

Atelier de programare pentru copii defavorizati, organizat de Orange Romania

Copii au invatat sa creeze continut digital, in contextul in care, la nivelul UE, va exista un deficit de 900.000 de specialisti IT in 2020.

(16 oct 2014)

Orange Romania, impreuna cu Simplon si Salvati Copiii, a organizat pe 11 octombrie 2014 un atelier de programare pentru 40  de copii cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, majoritatea proveniti din familii defavorizate.

In jur de 10 mentori voluntari i-au invatat pe copii notiuni de baza de programare, cu ajutorul carora copiii au putut produce jocuri, povesti si animatii, pe o platforma gratuita de creare de continut digital.

Evenimentul, denumit Supercoders, a fost initiat de Orange Group si a fost organizat concomitent in 4 tari in care compania este prezenta: Franta, Polonia, Romania si Spania. Participantii au putut urmari prin webcast ce se intampla in fiecare tara, iar, la final, le-au prezentat participantilor din celelalte tari cate o creatie digitala proprie.

Prin acest eveniment, Orange s-a alaturat initativei prin care Uniunea Europeana si-a propus sa incurajeze, timp de o saptamana pe an, studiului limbajelor de programare.

Copiii participanti la atelierul de programare organizat de Orange Romania
Copiii participanti la atelierul de programare organizat de Orange Romania

De ce ar trebui sa invete copiii sa programeze


Conform datelor Comisiei Europene, 4 milioane de oameni lucreaza in sectorul IT&C la nivelul Uniunii Europene, iar cererea e in crestere. In fiecare an, se creeaza 100.000 de noi locuri de munca in domeniu si se estimeaza ca pana in 2020 va exista un deficit de 900.000 de specialisti.

Pe langa ratiunile economice, reprezentantii Orange Romania mentioneaza si beneficiile invatarii programarii pentru copii. Se pare ca programarea dezvolta creativitatea si logica si ii ajuta sa gaseasca solutii rapide la probleme in viata de zi cu zi.

Urmariti mai jos un grafic cu motivele pentru care copiii ar trebui sa invete programare:

grafic cu motivele pentru care copiii ar trebui sa invete programare
(Click pentru a mari)

Actiunea desfasurata de Orange Romania se incadreaza in una  dintre directiile strategiei de CSR a companiei, respectiv cea de educatie digitala. Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager la Orange Romania, explica de ce este importanta aceasta directie:Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager la Orange Romania
In cadrul strategiei noastre de responsabilitate sociala corporativa, componentele de digitalizare si educatie in mediul digital sunt prioritare. In contextul dezvoltarii tehnologiei, este important ca, prin proiecte dedicate, sa-i ajutam pe copii sa se apropie de limbajele de programare, sa le inteleaga si sa invete sa le foloseasca.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1910

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Voluntariat | Educatie

Iti recomandam si articolul:

KMG International: Raport de sustenabilitate GRI G4

Aflati performantele de sustenabilitate ale fostului The Rompetrol Group, pe 4 dimensiuni: angajati, mediu, comunitate si piata (2013-2014)


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.