RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Petrom au incurajat 10 scoli sa recicleze

Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Petrom au incurajat 10 scoli sa recicleze

Proiectul "Scoala responsabila" a constat intr-un concurs inter-scolar de promovare a reciclarii. 5 scoli au castigat cate 1.000 de euro.

(12 apr 2013)

Asociatia Salvati Dunarea si Delta a implementat, cu sprijinul Petrom, un proiect de colectare selectiva si management al deseurilor in 10 scoli din judetul Buzau. In cadrul proiectului numit “Scoala responsabila”, scolile au concurat pentru a gasi cea mai buna actiune cu un impact pozitiv asupra mediului.

Actiuni de reciclare in Nehoiu Intre 26 noiembrie si 31 ianuarie, 10 scoli de pe cursul raului Buzau au venit cu propuneri practice pentru a realiza managementul deseurilor din scoala lor si din comunitate. Cateva dintre solutiile elaborate de cei mici si profesorii lor coordonatori au fost realizarea de parteneriate cu autoritatile locale, cu alte scoli si gradinite si cu firme de reciclare.

De asemenea, pentru a informa si a creste nivelul de constientizare a reciclarii in randul comunitatii, cei mici au organizat flash-mob-uri si au realizat calendare de colectare a deseurilor pentru gospodarii, agenti economici si alte institutii.

Nu in ultimul rand, elevii au invatat despre voluntariat, lucru in echipa si despre colectarea selectiva.

Cei mici au organizat flash-mob-uri in Cislau Profesorii au primit suport permanent din partea echipei de proiect a Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, un obiectiv fiind infiintarea unui sistem propriu de colectare si reciclare in fiecare scoala, in parteneriat cu stakeholderii locali.

Un juriu format din reprezentanti ai Asociatiei Salvati Dunarea si Delta si Petrom au ales scolile cu cele mai bune propuneri. Criteriile de jurizare s-au referit la functionalitatea si continuitatea actiunilor dupa finalizarea proiectului, dar si creativitatea, originalitatea si feedback-ul publicului.  

Reactia publicului a fost evaluata prin intermediul paginii de Facebook Salvati Dunarea si Delta, unde au fost create albume foto pentru fiecare scoala, cu imagini de la actiunile intreprinse. Filmulete realizate de scoile partenere se pot gasi pe canalul YouTube al asociatiei.Toate institutiile de invatamant au primit titlul onorific de “Scoala Responsabila”, iar 5 dintre cele mai “responsabile” au primit 1.000 de euro fiecare.

Una dintre echipele castigatoare doreste sa foloseasca suma castigata pentru a achizitiona 15 biciclete si pentru infiintarea unei grupe de eco-cercetasi. Cu ajutorul bicicletelor se vor putea deplasa in zonele mai indepartate din comunitate pentru realizarea de activitati de ecologizare si informare pentru cetateni sau companii.

Pe termen lung, este vizata crearea unei retele de tipul Alianta Scolilor Verzi sau Responsabile, in cadrul careia sa fie organizate evenimente de comunicare sau concursuri pentru a promova actiuni “verzi”. Proiectul vine in completarea curriculumului scolar prin stimularea de activitati practice cu copiii in domeniul protectiei mediului.


Material realizat de Ina Ionescu, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2653

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Petrom | Proiecte ONG

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro