RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Articole despre violenta domestica, finantate de Avon si Fundatia Friends for Friends

Articole despre violenta domestica, finantate de Avon si Fundatia Friends for Friends

Aflati povestile unor victime care au avut curajul sa-si marturiseasca public suferinta si sa lupte impotriva agresorilor.

(01 oct 2014)

Avon si Fundatia “Friends for Friends” au anuntat publicarea unor articole castigatoare la o competitie de proiecte jurnalistice pe tema violentei domestice. Puteti citi articolele in numarul de toamna al revistei Esquire, pe platforma Casa Jurnalistului, respectiv pe site-ul Decat o Revista.

Echipele de jurnalisti care le-au realizat au primit fiecare cate de 1.000 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor din timpul documentarii si redactarii subiectelor (deplasare, cazare, plata colaboratori). In plus, au beneficiat si de cate 3 sesiuni de mentorat in cele mai importante etape ale proiectelor.
 
Conform reprezentantilor fundatiei “Friends for Friends”, astfel de sponsorizari dau mediului de afaceri posibilitatea de a incuraja practicarea jurnalismului de calitate, dar si de a-si promova propriile cauze. In acest caz, vorbim despre lupta companiei AVON impotriva violentei domestice.

Descoperiti mai jos povestile din spatele articolelor premiate:

"Fara antecedente penale"


Ancheta “Fara antecedente penale” prezinta povestea unui barbat care, timp de 6 ani, si-a batut iubita. Vecinii cunosteau situatia, dar au ales “sa nu se bage in familia altuia”. Cand ea nu a mai suportat si l-a parasit, el a omorat-o. Astfel, “satul a devenit, fara sa vrea, complice la o crima”.

Articolul a fost realizat de jurnalista Elena Stancu si fotograful Cosmin Bumbut si a fost publicat in numarul din aceasta toamna al revistei Esquire.

Articol realizat de jurnalista Elena Stancu si fotograful Cosmin Bumbut
Articolul realizat de Elena Stancu si Cosmin Bumbut, publicat in Esquire
 

"Cu jumatate de inima"


Din ancheta “Cu jumatate de inima”, aflam despre una dintre problemele sistemului judiciar din Romania referitoare la violenta domestica, respectiv ordinul de protectie. Teoretic, acest ordin obliga agresorul sa paraseasca locuinta si sa nu se apropie la mai putin 500 de metri de victima.

In practica insa, interdictia se aplica destul de tarziu, punand victima in pericol. Este si cazul a 3 femei care au avut curajul de a apela la justitie, dar care au intampinat dificultati in demersurile lor.

  Vica, femeie de etnie roma, mama a 5 copii, aratand tricoul cu care era imbracata cand a injunghiat-o barbatul ei

Puteti afla in intregime povestile celor 3 femei din articolul publicat pe site-ul Casa Jurnalistului. Articolul a fost realizat de jurnalista Lina Vdovii si fotograful George Popescu.

"Toata lumea din familia noastra"


“Toata lumea din familia noastra” este un proiect jurnalistic format din 14 naratiuni distincte. Acestea contin marturii ale unor “copii, sotii, iubite, colege, asistenti sociali, politisti, coordonatori de adapost, care s-au confruntat in diverse forme cu violenta verbala, fizica, economica si sexuala”.

Articolele au fost documentate si redactate de jurnalistele Ana Maria Ciobanu si Oana Sandu si ilustrate de artista vizuala Solene Cesbro. Pot fi citite pe site-ul Decat O Revista.

Ilustratiile povestilor din seria 'Toata lumea din familia noastra'
Ilustratiile povestilor din seria “Toata lumea din familia noastra”


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

3681

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Avon Cosmetics Romania | Marketing social | Drepturile omului

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro