RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


ARC si Raiffeisen ofera jumatate din suma necesara infiintarii a 3 noi fundatii comunitare

ARC si Raiffeisen ofera jumatate din suma necesara infiintarii a 3 noi fundatii comunitare

Cetatenii sau grupurile de initiativa din orasele in care nu exista astfel de organizatii pot aplica pentru finantare pana pe 20 martie.

(04 mar 2014)

Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC), cu sustinerea Raiffeisen Bank, ofera cate 42.500 de RON pentru infiintarea a 3 fundatii comunitare in orase din Romania in care nu exista astfel de organizatii. Suma reprezinta jumatate din cat este necesar pentru infiintarea unei fundatii comunitare, initiatorii fiind cei care trebuie sa atraga restul fondurilor.

Fundatiile comunitare sunt ONG-uri formate din voluntari dispusi sa dedice timp, abilitati sau resurse in sprijinul unor initiative sociale din comunitatile in care locuiesc. Fundatiile implica oameni in rezolvarea unor probleme care ii afecteaza, ajuta ONG-urile sa isi finanteze proiectele si conving companiile sa se implice in comunitate.

Spre deosebire de o organizatie clasica, fundatia comunitara nu se axeaza pe un domeniu specific de activitate, ci obtine si distribuie fonduri pentru proiecte din arii diverse: cultura si arta, educatie, dezvoltare si incluziune sociala, dezvoltarea spatiilor publice etc.

Pentru ca tot mai multe orase sa beneficieze de astfel de sustinere, ARC invita in special cetatenii sau grupurile de initiativa din Arad, Brasov, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Hunedoara, Pitesti, Suceava si Timisoara sa aplice pentru finantare.

Cei interesati trebuie sa trimita pana pe 20 martie 2014 o scrisoare de intentie la adresa contact@fundatiicomunitare.ro, in care sa specifice:
  • de ce este nevoie de o fundatie comunitara in orasul lor;
  • care sunt cele mai importante probleme ale comunitatii;
  • care sunt posibilii donatori si parteneri.
Comunitatile care vor demonstra ca au nevoie si pot infiinta fundatiile vor beneficia de consultanta gratuita pentru inceperea activitatii. Primele 3 comunitati care vor strange jumatate din patrimoniul necesar (42.500 de RON) si vor incepe demersurile de infiintare vor obtine cealalta jumatate din partea ARC si Raiffeisen.

Puteti gasi informatii suplimentare pe site-ul fundatiicomunitare.ro.

Aceasta nu este prima initiativa ARC de acest fel. Din 2008 si pana in prezent, asociatia a contribuit la infiintarea a 12 fundatii comunitare, care au acordat granturi in valoare de aproape 4 milioane de RON.

Fundatiile comunitare infiintate in Romania cu sustinerea ARC


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2529

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari | Dezvoltare comunitara

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro