RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


ARC organizeaza o tabara de "story telling", in premiera in Romania

ARC organizeaza o tabara de "story telling", in premiera in Romania

Reprezentantii ONG-urilor au ocazia sa invete cum pot face prezentari eficiente pentru strangerea de fonduri. Data limita: 25 iunie.

(23 iun 2014)

Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC) organizeaza o tabara de 4 zile in care participantii vor invata despre conceptul de "story telling", sau cum se spun povestile. Obiectivul organizatorilor este de a-i pregati pe participanti sa deruleze activitati de fundraising cat mai eficiente. Este pentru prima oara cand se organizeaza un astfel de eveniment in Romania, conform declaratiilor reprezentantilor ARC.

Cursurile se adreseaza in primul rand reprezentantilor din ONG-uri, dar si altor specialisti care se ocupa de strangere de fonduri. La finalul celor patru zile de cursuri, participantii vor avea ocazia sa realizeze o prezentare, pe care o vor sustine in fata unui CSR Manager al unei companii mari si sa primeasca feed-back de la acesta.

Organizatorii sustin ca majoritatea prezentarilor de strangere de fonduri din Romania sunt oferite intr-un limbaj specializat care uneori poate fi greu de inteles de catre audienta. Prin aceasta tabara ei si-au propus sa vina in sprijinul  specialistilor care doresc sa-si imbunatateasca cererile de finantare pentru companii, membrii comunitatii si donatorii privati.

Trainerii care vor sustine cursurile vor fi: Georgiana Ilie, Director Comunicare ARC si jurnalist, Andrei Pungovschi, Fotojurnalist si Catalin Gheorghe, Coordonator al programului de mobilizare de resurse al ARC.

Va prezentam mai jos programul pentru cele 4 zile de training:
Ziua 1

Pe parcursul acestei zile participantii vor invata despre cum pot scrie povesti de impact. Georgiana Ilie, trainerul acestei zile va vorbi despre ce inseamna sa folosesti imagini mentale si locuri comune pentru a comunica in mod convingator in scris si oral. In cea de-a doua parte a zilei se vor face exercitii practice despre cum se construiesc povestile pentru strangerea de fonduri.

Ziua a 2-a

Aceasta zi este dedicata elementelor vizuale ale unei povesti. Vor fi analizate imagini, atat cele aduse de participanti cat si cele ale unor campanii cunoscute. Vor exista exercitii practice pe teren, unde se vor aplica noile elemente invatate. La sfarsitul zilei se va face o analiza a imaginilor rezultate in urma sedintei fotografice. Trainerul pentru a doua zi a taberei este Andrei Pungovschi, Fotojurnalist.

Ziua a 3-a

In cea de-a treia zi vor fi puse cap la cap elementele de comunicare scrisa si cele de comunicare cu ajutorul fotografiei, invatate in primele 2 zile de curs. Catalin Gheorghe, trainerul acestei zile, va arata cum pot contribui aceste elemente la construirea unei prezentari eficiente pentru un proiect de atragere de fonduri. In a doua parte a zilei, participantii vor avea oportunitatea sa lucreze la propria lor prezentare de atragere de fonduri.

Ziua a 4-a

In prima parte a zilei trainerul va trece in revista principalele reguli ale unei prezentari publice de succes. Apoi, participantii vor putea finaliza povestea pentru cauza lor. Aceasta poveste va fi prezentata in fata unui CSR Manager dintr-o companie mare. La final fiecare participant va primi feedback pentru patru elemente: poveste, imagine, prezentare, discurs.

Tabara va avea loc in perioada 3-6 Iulie 2014, in orasul Cisnadie din judetul Sibiu, respectiv la sediul SOS Satele Copiilor Romania.

Numarul de participanti este de maxim 12 persoane. Taxa cursului este de 600 RON. Costurile de cazare si masa nu sunt incluse in aceasta taxa si sunt de minim 85 RON pe zi.

Inscrierile se pot face pana pe data de 25 Iunie 2014. Pentru asta, doritorii pot lua legatura cu Catalin Gheorghe, pe adresa catalin@arcromania.ro.


Material realizat de Alina Liciu, colaborator ResponsabilitateSociala.ro, Managing Partner The Azores


2975

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Fundraising | Cursuri

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro